Langs de Vestenwandeling door de historische vereniging Schiedam

Op zondag 21 mei om 11.00 uur, start de Langs de Vestenwandeling (een activiteit van de Historische Vereniging Schiedam) vanaf de Ooievaarsbrug aan de kant van de Vijgensteeg in Schiedam. Met de Ooievaarsbrug als vertrekpunt volgt deze wandeling de grenzen van de stad zoals Jacob de Gheyn die in 1598 in kaart heeft gebracht. Tijdens de wandeling verkennen de deelnemers wat er ten opzichte van de plattegrond van 1598 is veranderd en welke zaken hetzelfde zijn gebleven.
De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. De groepsgrootte blijft beperkt tot maximaal 15 personen. Bij meer deelnemers wordt een nieuwe groep gemaakt.
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de wandeling door een bericht te sturen naar stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl. Contact opnemen met Nico de Vries (06 24 943 927) mag ook. Aanmelding is niet verplicht maar wordt op prijs gesteld met het oog op het eventueel splitsen van de groep en het inzetten van een tweede gids.
Leden van de Historische Vereniging Schiedam betalen voor de wandeling €2,- en niet-leden €5,-. De Historische Vereniging Schiedam denkt graag mee over een uitstapje voor familie, vrienden, collega’s, verenigingen of andere gezelschappen. De vergoeding die hiervoor wordt gevraagd, is bescheiden en wordt in overleg vastgesteld.

Belangstellenden kunnen een bericht sturen naar stadswandelingen@historischeverenigingschiedam.nl of Nico de Vries bellen op 06 24 943 927.