Floor Koet, Michael Petri, Brendo Festen en Robert Boevé van Vivre Productions, namen voor het Schiedamse International Dutch Distillers Festival de New Spirit Award in ontvangst.
Floor Koet, Michael Petri, Brendo Festen en Robert Boevé van Vivre Productions, namen voor het Schiedamse International Dutch Distillers Festival de New Spirit Award in ontvangst. (Foto: Rob van der Stel)

S’DAM wil voortbouwen op de positieve vibes in Schiedam

Algemeen

‘Keeping the spirit alive’ was de slogan van de partnerbijeenkomst donderdagmiddag in de Havenkerk georganiseerd door Stichting Promotie Schiedam. S’DAM liet de successen van 2022 zien en directeur Harrie Dechering zette een stip op de horizon, Schiedam 2025 waarin de stad haar 750ste verjaardag viert.

“Schiedam is een stad in beweging. Met veel enthousiasme en daadkracht hebben we met veel instellingen, festivals, en activiteiten mogen samenwerken aan de zichtbaarheid van Schiedam. Tal van spraakmakende projecten waarbij we met veel enthousiasme en trots Schiedam als stad samen op de kaart zetten. Dit willen we vasthouden en op voortbouwen tot 2025.”

Dat er met veel enthousiasme wordt ondernomen in Schiedam door vele partijen, daar kan niemand meer omheen. Schiedam biedt ruimte aan makers. Daarvan waren enkele sprekers aanwezig die zichzelf voorstelden, zoals Anja en Fiorenzo van 015 keramiek, David Blom van Bobby’s die een onlangs gelanceerde gin (Bobby’s Pinang Raci Spice Blend) aan het publiek liet proeven, en rapper Wowi (Rovan Simmons) die twee keer optrad. Wethouder Anouschka Biekman nodigde Schiedammers uit met een goed idee voor de 750e verjaardag van Schiedam.

Awards

Ook werd ‘The New Spirit Award’ uitgereikt aan drie Schiedamse partijen die Schiedam een positieve boost geven en een belangrijke bijdrage leveren aan het versterken van het imago. Het Stedelijk Museum ontving een award vanwege de grootse heropening waarbij ze onder meer heel Schiedam (wijken) uitnodigde en zichzelf goed in de picture zette met bijzondere exposities en activiteiten. Directeur Anne de Haij en Jessie Lansbergen, marketing & communicatie namen de award in ontvangst. 

Sara en Daan van der Hul namen de award samen in ontvangst. Zij runnen sinds april 2022 het nieuwe Van der Valk Hotel in Schiedam. Het hotel is een belangrijke aanwinst voor Schiedam en hier worden ook bijzondere evenementen georganiseerd. En over bijzondere evenementen gesproken ontving tot slot Vivre Productions de laatste New Spirit Award vanwege het IDDF (het International Dutch Distillers Festival) dat ook dit jaar weer een tof feest belooft worden in mei met een restaurant week, evenementen ‘around town’ en grote namen op het podium tijdens concert van 2 dagen: https://iddf.nl.

Na de awards was er gelegenheid om met elkaar te praten of kennis te maken onder het genot van een drankje van Bobby’s en een hapje verzorgd door Post Schiedam.         

Directeur Anne de Haij (links) en Jessie Lansbergen, marketing & communicatie van het Stedelijk Museum namen de award in ontvangst
Sara en Daan van der Hul van Van der Valk Hotel Schiedam namen de award in ontvangst.
David Blom van Bobby’s.