Toon Wolters benutte de oefenwedstrijd tegen Spijkenisse 023 om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. (Foto: UWM/gsv)
Toon Wolters benutte de oefenwedstrijd tegen Spijkenisse 023 om zoveel mogelijk spelers aan het werk te zien. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

‘Nee, bloemen zijn nog niet besteld’

Sport

Toon Wolters moet diep in het geheugen duiken om zich een kampioenschap te herinneren. Dat lukte bij SVDPW en SVV. In zijn zeven voorgaande jaargangen bij HBSS ontbraken de knallende kurken. De victorie is nabij: nog elf wedstrijden te gaan en met een voorsprong van elf punten op de rest “kan het”, beaamt hij, “niet meer verkeerd gaan.”

DOOR GERARD S. VERVER

Dat de weg naar het kampioenschap zaterdag in een oefenpartij tegen O23 van Spijkenisse werd ingeluid met 3-6 verlies vormt voor Wolters geen wenkbrauwenfronsertje. “Het was een mooie manier om wedstrijdritme op te doen. Ook gaf het me de gelegenheid om wat jongeren aan het werk te zien.” Over jongeren gesproken: HBSS heeft met dertigers Dickie Bontes, Marruchen Zimmerman en Berkan Bayraktar nogal wat spelers-op-leeftijd in huis. Drie sterkhouders annex routiniers, die HBSS dadelijk in de tweede klas kunnen aansturen. Gezien hun leeftijd kunnen ze echter ook kiezen voor een voetbalpensioen. Wat dan? Wolters maakt zich daarover nog niet druk. “Niemand heeft nog iets in die richting gezegd. Ik verwacht ook niet dat het gebeurt. Dit is een homogene groep, die uitstekend met elkaar kan optrekken en samen het succes viert.” En mochten er toch vacatures ontstaan, dan heeft hij al een lijstje met sollicitanten. De telefoon staat net nog niet roodgloeiend. “Als de polonaise start haken er altijd wel mensen aan. Daar zullen best wel spelers bij zitten, die net dat extra zetje en kwaliteit kunnen geven om ons in de tweede klasse op een goed niveau te manifesteren. Maar daarover ga ik toch eerst met de huidige groep in gesprek.” Dat is voor later. “Nu eerst het seizoen in stijl en met een kampioenschap afmaken. Of ik al bloemen besteld heb? Haha, nee. Bloemen zijn er pas als we over de streep stormen.”