Hermes DVS sloeg zich in voorgaande seizoenen nogal eens naar het kampioenschap maar greep steeds naast terugkeer naar de topklasse. (Foto: UWM/gsv)
Hermes DVS sloeg zich in voorgaande seizoenen nogal eens naar het kampioenschap maar greep steeds naast terugkeer naar de topklasse. (Foto: UWM/gsv)

Hermes DVS gaat wéér voor promotie

Sport

Voor Hermes DVS lijkt de missie om terug te keren naar de topklasse meer en meer op een ‘mission impossible’. Keer op keer speelt de cricketformatie van captain Sebastiaan Braat zich naar de top van de hoofdklasse en strandt in het zicht van de haven. Tot frustratie van alles wat lichtblauw is.

En zeker van cricketvoorzitter Jaco van Giezen: “Want laat heel duidelijk zijn, dat er door onze mannen de afgelopen jaren top gepresteerd is, maar we door de bijzondere en wat ons betreft discutabele promotie-procedure, die de bond hanteerde, niet beloond zijn”. Het hielp de Schiedammers geen zier om op het van Nieuwegein naar Amstelveen verhuisde bondskantoor van leer te trekken. “Ons werd onrecht aangedaan. We hadden een paar jaar geleden al de resultaten geboekt, die de weg naar de topklasse plaveiden. We werden kampioen maar daarvoor niet beloond. Waar het aan schortte hebben we op de periodieke bijeenkomsten met het bondsbestuur en de andere clubs duidelijk gemaakt. Resultaat zero. Het leek er zelfs op, dat onze pijn niemand interesseerde.” Dus gaat Hermes DVS opnieuw op jacht naar de zo begeerde in 2017 verloren plaats in de topklasse. Dat doen ze met de al aanwezige eigen mensen zoals captain Sebastiaan Braat, sterkhouder Nick Statham, die er weer een jaar aan vastplakt, en de talentvolle broers Elenbaas. Nieuw is Jake Needham, vorig jaar headcoach bij Excelsior’20. Ook de Zuid-Afrikaan Daniel Doyle en Nieuw Zeelander Hamilton staan komende maanden op het graswicket in Harga. 

Daar start Hermes DVS zaterdag 22 april tegen Quick/H. Van Giezen: “Nogal wat mensen duiden dat als een moeilijke start. Die zijn vast vergeten, dat we vorig seizoen tegen hen drie van de vier wedstrijden wonnen.” Aan zelfvertrouwen dus geen gebrek. In de hoop, dat de cricketbond niet opnieuw voor een addertje onder het wicket zorgt.