Bewoners hebben gemeld dat dit verkeersbord midden op het trottoir staat en dat dat bijvoorbeeld voor scootmobielers lastig is. Het bord wordt verplaatst, is toegezegd.
Bewoners hebben gemeld dat dit verkeersbord midden op het trottoir staat en dat dat bijvoorbeeld voor scootmobielers lastig is. Het bord wordt verplaatst, is toegezegd. (Foto: Paul Meuldijk)

Slimme Watering is bijna klaar

Algemeen

Het moment breekt aan dat de verkeersstromen in Schiedam-Noord weer op een normale manier kunnen plaatsvinden. De Slimme Watering zal dan weer voor alle verkeer toegankelijk zijn, nu nog alleen voor bussen en hulpdiensten.

Door Kor Kegel

De RET en Dura Vermeer hadden een half jaar uitgetrokken voor de reconstructie, maar eind februari is net niet gehaald. Toen de werkzaamheden op dinsdag 16 augustus van start gingen, was dat in Woudhoek en Spaland het gesprek van de dag, want de Slimme Watering is samen met de Scheepvaartweg de belangrijkste uitvalsroute voor deze wijken.

Inderdaad is het een half jaar tobben geweest met omleidingsroutes en files die wel langer leken dan ooit – soms tot op de Churchillweg. Dus zien de wijkbewoners reikhalzend uit dat de situatie weer genormaliseerd is, ook al verwachten ze dat er zeker in de avondspits geregeld nog wel files zullen zijn.

Dan ligt er wel een weg die op een flink aantal punten veiliger is geworden. En dat is dan dankzij de totale afsluiting sneller in zicht gekomen dan wanneer Dura Vermeer telkens provisorische noodwegen had aangelegd. Behalve dat de doorgaande route door Schiedam-Noord fraaier is geworden, zijn er opvallende verbeteringen bij de Harreweg – door de gemeente Schiedam de groene scheg genoemd – en het aaneengesloten dubbelzijdige fietspad aan de noordzijde van de Slimme Watering.

Ter hoogte van de tramkeerlus waren de werkzaamheden het ingrijpendst. Daar was sprake van flinke verzakkingen. De ophoging is gecombineerd met de vervanging van riolering, kabels en leidingen. Omdat toch de bestrating eruit ging, werd gestudeerd op het aanbrengen van verbeteringen om de verkeersveiligheid te vergroten.