SVV wil meer dan middenmoter zijn

Na een mooie reeks van achttien punten uit acht wedstrijden is SCO’63, de nummer twee in de vijfde klasse C, zaterdag SVV’s volgende testcase. Want als het een goed resultaat neerzet, kan het voor meer dan een plek in de middenmoot gaan.

Daar zag het in de beginfase van de competitie niet naar uit. De mannen van trainer Ramon Bronkhorst hadden na zes wedstrijden 20 doelpunten om de oren gekregen. Daar zijn er in de volgende zes slechts 11 bijgekomen. "We hebben het achterin aardig dichtgetimmerd. Het zorgt voor een opperbeste stemming. “In het begin dacht ik na vier nederlagen”en nul punten: daar gaan we weer”, kijkt doelman Alex van der Meer terug. “Dat is nu wel even anders. De grafstemming van toen is omgedraaid in een we-gaan-er-voor gevoel.” 

GATENKAAS

Met de viet meest gepasseerde verdedigingen:

1. Deltasport 

    40 tegendoelpunten

2. SVV 31

3. Hermes DVS 29

4. PPSC 25

“Destijds ontbrak een plan en heerste het lange halen, gauw thuis. Nu zitten er meer automatismes in en is het spel stabieler”. De progressie is misschien wel het best af te lezen uit de resultaten in de oefenpartij tegen top-vierdeklasser Overmaas. Werd SVV in augustus nog met 1-6 van het kunstgras gespeeld, recent werd met 2-0 gewonnen.

"We hebben met elkaar afgesproken om voor meer dan een plek in de middenmoot te gaan. Daarin speelt zaterdag het resultaat tegen SCO'63 een voorname rol. Met drie punten kunnen we een mooie stap omhoog maken.”