Mensen bleven lang hangen in het centrum van Schiedam.
Mensen bleven lang hangen in het centrum van Schiedam. (Foto: Nico Goedegebuur)

Koningsdag zette Schiedam Centrum op z’n kop

Nieuws

Wat was het een heerlijke zonnige Koningsdag. Alles klopte. Het weer, de sfeer. Het Centrummanagement is blij dat zoveel bezoekers de binnenstad kozen als invulling van hun vrije dag. Er was overal wel iets te zien of te beleven.

Voorzitter Maurice: “We willen ons dit jaar richten op grotere evenementen. Koningsdag was de eerste in rij. We vinden het dan ook super dat dit zo goed is gelukt. Dit is voor ons een teken dat we op de goede weg zijn. Centrummanager Pim vult aan: “Het organiseren van evenementen van deze grootte is niet zo gemakkelijk en kent veel voorbereiding. Dat we samen met de gemeente, diensten, IRADO en ondernemers zo’n mooie Koningsdag in onze binnenstad hebben kunnen neerzetten, biedt mogelijkheden voor de komende evenementen. Dank aan iedereen die er samen met ons zo’n gezellige dag in Schiedam Centrum van heeft gemaakt!”


Lekker dichtbij

Wat opviel was dat bezoekers zich een lange tijd in het centrum wisten te vermaken. De Vrijmarkt slingerde als verbinder door de binnenstad en ook de vele kinderactiviteiten, zoals in de Grote Kerk en de tuin, op de Appelmarkt en op de Grote Markt, kreeg veel belangstelling. Gecombineerd met de gezellige sfeer bij de horeca, de muzikale klanken van de muziek- en bigbands en de kunstschilders op de kade, was er werkelijk voor iedereen iets te zien en te beleven. “Iets dat we zeker willen uitbreiden, zegt eventmanager Kitty Buijtendijk. “We willen juist op een dag als Koningsdag Schiedammers de kans geven zichzelf te laten zien. Ons centrum is hiervoor het perfecte decor.”

Herinneringen maken

“Veel mensen vinden op Koningsdag even de tijd om met elkaar te genieten van de simpele dingen. Samen Oudhollandse spelletjes doen of uren bijkletsen op het terras,” zegt Pim Schenkelaar. “Onze huisfotograaf Nico legde al die momenten vast. Kijk op koningsdagschiedamcentrum.nl om jezelf of je vrienden op te zoeken en geniet nog even na.”