HBSS dook hoogst zelden op in de zestien van VDL. Veel indruk maakte het niet. Zo ging deze kopbal richting 'tweede ring'. (Foto: UWM)
HBSS dook hoogst zelden op in de zestien van VDL. Veel indruk maakte het niet. Zo ging deze kopbal richting 'tweede ring'. (Foto: UWM) (Foto: )

HBSS laat het ook tegen VDL afweten

Nieuws

Alsof er met voorbedachte rade in Hoogvliet van Meeuwenplaat verloren was, bracht HBSS enigszins brutaal naar buiten, dat het voor eigen publiek kampioen wilde worden.” VDL stak daar echter een stokje voor en vernederde de aanstaande kampioen met 4-1 verlies.

DOOR GERARD S. VERVER

In de steek gelaten door zijn achterhoede lag de eerste Maassluise goal al na drie minuten achter goalie Steven Lugtmeier. Op dat moment leek alles nog te repareren. Verder dan de gelijkmaker kwam het echter niet. Het ander Oranje kon weer niet domineren. “Al tegen Botlek, daarna in de tweede helft tegen Execlsior’20 en vorige week bij Meeuwenplaat zat de klad erin”, analyseert trainer Toon Wolters de hordenloop naar de bloemen, champagne en KNVB’s kampioenschaal. Al voor de derde maal stond een bondsafgevaardigde met die schaal langs de lijn. “Hij zei me, dat hij als het vandaag weer mis zou lopen, een ander zou sturen”, onthulde voorzitter Patrick Oudhuis.

“Geen idee wat de ploeg bezield”, baalt trainer Toon Wolters. “Dit is HBSS onwaardig. Creativiteit, mentaliteit en concentratie. Het was er niet. En credits voor VDL, hoor. Dat stond verdedigend goed, terwijl wij niet vindingrijk genoeg waren om er doorheen te breken. En als je dan achterin door persoonlijke fouten de doelpunten als het ware weggeeft, zie je wat er gebeurt.” Vandaar dat goalie Steven Lugtmeier een voor HBSS-begrippen uniek hoog aantal doelpunten achter zich in de touwen zag belanden. “De ruimtes waren te groot”, zag de sluitpost. “Misschien dat met de titel in zicht de spanning een rol speelde”. Wolters sluit dat niet uit. “Stress? Zou zomaar kunnen. Dit zijn prima gasten. Niet voor een kleintje vervaard. Alleen nu even niet. Neem van aan, dat ze er net als ik doodziek van zijn.”