TAS-hoofdtrainer Henk Zonsveld heeft nu de op één na hoofgste dangraad. (Foto: PR)
TAS-hoofdtrainer Henk Zonsveld heeft nu de op één na hoofgste dangraad. (Foto: PR) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport

Axl van Gameren derde op NK schermen

Dat Axl van Gameren een topschermer is bewees de international weer eens op het Nederlands kampioenschap. De Schiedammer, die hoofdtrainer is bij de Vlaardingse schermvereniging Trefpunt werd in Amstelveen namelijk derde op de discipline degen. Als goed voorbeeld goed doet volgen, zullen zijn leerlingen Mees en Jade Anker op 17 juni vast óók prima presteren op de nationale jeugdkampioenschappen in Den Bosch.

Promotie voor HBSS-zaalvoetbal

De zaalvoetballers van HBSS kwamen wat doelpunten tekort om kampioen worden. Ze werden tweede, maar stelden daarmee wel promotie veilig,

TOPSCORER

1. Hermes DVS 

    81 doelpunten

2. HBSS 62

3. DVO’32  en PPSC 51

4. Victoria’04 en CION 44

Hogere dan-graad voor Henk van Zonsveld  

Het kostte hem vele trainings- en drie examen-uren, maar uiteindelijk leverde het Henk Zonsveld, hoofdtrainer bij de Taekwondo Academie Schiedam (TAS) de op één na hoogste dan-graad op. Tijdens het examen werd hij op de vingers gekeken door drie grootmeesters 9e dan en twee meesters met 8e dan. 

De club heeft zijn thuisbasis in de turnzaal Warmoezenierpad 1 in Woudhoek. Daar wordt op maandag en donderdag getraind, de jeugd van 18 tot 19 uur, de junioren van 19 tot 20 uur en senioren van 20 tot 21 uur. Jongeren en volwassenen kunnen een proefles volgen. Meer info op: taekwondoacedemieschiedam.nl

U18 Juventus viert kampioenschap

De mannen U18 van Juventus sloten de voorjaarscompetitie af met 43-52 winst op Rowic. Het bezorgde de jonge basketballers het kampioenschap.

Herstel honkballers na verlies tegen koploper

Met 3-11 winst op Hawks heeft Schiedam zich hersteld na het pijnlijke 1-9 verlies tegen Zwijndrecht. Op de ranglijst bezetten de Schiedammers, na Zwijndrecht en Saints de derde plaats.

 AGENDA

VOETBAL – zat: Zwaluwen-Gravenzande (14.30).

Dins (Vlaardings kampioenschap): CWO-Victoria’04 (20.00).

ZAALVOETBAL: maan HBSS-ASW.

CRICKET: zat Bloemendaal-Hermes DVS, Thurlede 11.00 Excelsior’20-HCC; zon Sparta1888-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-Quick.

HANDBAL: zon Dios-Ventura(d), sportpark WA 12.00 Ventura-DWS(h), Thurlede 12.00 DWS-Twist(d).

HOCKEY: zon Hudito-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-IJssel(h).

HONKBAL; zon Storks 2-Schiedam, Cardinals-Holy..

SOFTBAL: zon Adegeest 2-Schiedam(d).