Braat en O.Elenbaas naar Engeland

Sport

Het ziet er naar uit, dat Hermes DVS het zondag in de inhaalwedstrijd tegen Quick/H moet stellen zonder Olivier Elenbaas en captain Sebastiaan Braat.

De twee zijn door bondscoach Pierce Fletcher geselecteerd voor een A-tour naar Engeland en vertrekken zondag om op maandag een 50-over te spelen tegen het tweede team van Northamptonshire. Op 11 mei treft Oranje dezelfde tegenstander in twee T20’s. Om Elenbaas en Braat voor de thuisbeurt tegen Quick in Schiedam te houden is de cricketbond gevraagd hen pas op maandag naar de UK te laten reizen. Daarover was nog geen witte rook.

Om te winnen had Hermes DVS de twee sterkhouders afgelopen weekeinde overigens niet echt nodig. Zaterdag rolde het Kampong op. De Utrechters kwamen niet verder dan 125/9. Een totaal, dat Hermes al in de 22e over passeerde: 129/2. Zondag was HCC 2 een moeilijker te bestrijden tegenstander. Aan bat kwam de thuisclub tot 226 runs (met 64 van Ashley Grant Ostling). De Haagse reserves gaven zich echter niet zomaar over en hielden het spannend. Dankzij een superscore van Bob Entrop (79) kwamen ze met 196/7 dichtbij.

Voor Excelsior’20 was het een pijnlijk weekend. Zaterdag kon het het eigen publiek niet plezieren met de eerste zege. VRA zette met 265 een totaal neer dat de thuisclub in de verste verte niet kon benaderen: 179 all out. Alleen Michael Hart en Niels Etman zetten enigszins tot de verbeelding sprekende totalen (46 en 37) neer. Een dag later ging het helemaal mis in Voorburg, waar de Schiedammers bij VCC over de knie gingen en niet verder kwamen dan 90 all out. De landskampioen sloot op 94/2 winnend af.