Al in de voorlatste wedstrijd was het Hermes DVS-vijftal al zeker van het kampioenschap. (Foto: PR).
Al in de voorlatste wedstrijd was het Hermes DVS-vijftal al zeker van het kampioenschap. (Foto: PR). (Foto: )

Hermes DVS squasht zich omhoog

Sport

De weg naar het kampioenschap nam voor het squash-vijftal van Hermes DVS meer dan een driemaal-is-scheepsrecht in beslag. De eerste klasse bleek al een tijdje een maatje te klein voor het kwintet. Pas in het vierde seizoen leverde het promotie op.

“In het eerste jaar na de promotie uit de tweede klasse wisten we ons nipt te handhaven. Daarna werden we een goede middenmoter en weer een jaar later gedeeld eerste. Omdat de andere nummer één net iets beter gescoord had, leverde dat toen niets op”, schetst aanvoerder Edwin Lok de weg, die dit seizoen eindelijk naar een soeverein kampioenschap leidde. “Sinds januari hebben we elf wedstrijden achter elkaar gewonnen en werden al één wedstrijd voor het einde (na 8-9 winst in de uitbeurt bij Squash Delft 5, red.) kampioen”, Het feestje werd een week opgeschoven en bewaard voor het thuispubliek, dat het kwintet met een 9-6 zege op Westvliet de kroon op het werk en de inspanningen zag zetten.

Want het succes kwam niet zomaar aanwaaien. Het vergt een flinke portie inzet. Ze trainen namelijk tweemaal per week en worden daarbij geregisseerd door twee toptrainers: de bij het Rotterdamse Victoria spelende Belgische kampioen Joeri Hapers en de Zimbabwaanse topspeler Blessing Muhwati. “De één focust zich op techniek en lopen, de ander op snelheid en aanval. Dat is een goede leerschool. Het heeft ons merkbaar beter gemaakt.”

Het kampioenschap is, dankzij de publiciteit, niet onopgemerkt gebleven. “Het stond ook op Facebook en heeft veel leuke reacties opgeleverd. Zoiets motiveert extra.” Dat komt goed van pas, want in de promotieklasse zal Hermes DVS het ongetwijfeld niet cadeau krijgen. “We gaan zonder druk beginnen en eerst maar eens voor handhaven. Ik verwacht, dat dat wel te klaren is”, toont Lok zijn vertrouwen in een goede afloop.