Beweegweek start met triatlon voor senioren.
Beweegweek start met triatlon voor senioren. (Foto: PR)

Beweegweek met een triatlon voor senioren

Nieuws

Seniorenwelzijn, Ouderenraad PPSC en Team Sportservice Schiedam organiseren een aantal bijzondere beweegactiviteiten als onderdeel van de Nationale Beweegweek voor ouderen van het Nationaal Ouderenfonds.

Deze week staat bewegen met senioren centraal en er worden door heel Nederland feestelijke beweegactiviteiten georganiseerd op sportverenigingen en bij woonzorgcentra. In Schiedam wordt de Beweegweek geopend met een triatlon voor senioren, waarbij de deelnemers op eigen tempo kunnen zwemmen, wandelen en fietsen. De triatlon vindt plaats op maandag 8 mei om 10.00 uur bij Zwembad Zuid. Aanmelden voor de activiteit kan bij Natalie Wassink van Seniorenwelzijn via 06-57314380/ nwassink@seniorenwelzijn.nl.
De Beweegweek voor senioren vindt plaats van 8 tot en met 12 mei. Het programma zit vol met activiteiten voor ouderen in heel Nederland. Volgens Kirsten Andres, directeur van het Nationaal Ouderenfonds, is het mooi dat de beweegweek het onderhouden van sociale contacten en vitaliteit combineert. Dit zijn namelijk twee belangrijke ingrediënten om te voorkomen dat ouderen eenzaam worden. Meer informatie over de Beweegweek is te vinden op oldstars.nl/beweegweek. Naast de reguliere wekelijkse activiteiten worden er in Schiedam twee bijzondere activiteiten georganiseerd tijdens de Beweegweek. Naast de triatlon op maandag 8 mei, vindt er op donderdag 11 mei een wandeling met beweegactiviteiten, lunch en muziek plaats.
De triatlon wordt begeleid door een gids en is geschikt voor groepen. Tijdens de triatlon kunnen de deelnemers op eigen tempo zwemmen, wandelen en fietsen. Er wordt een heerlijke lunch georganiseerd en na afloop is er een drankje en hapje. De triatlon begint om 10.00 uur bij Zwembad Zuid en de kosten zijn €6 per persoon, te betalen bij aanvang. Het is belangrijk om op de fiets naar de startlocatie te komen. Meer informatie en inschrijven kan tot uiterlijk 3 mei bij Natalie Wassink, tel 06 57 31 43 80 of stuur een mail naar nwassink@seniorenwelzijn.nl.
Beweegactiviteiten voor wandelaars en scootmobiel gebruikers. Op donderdagmiddag 11 mei worden er beweegactiviteiten georganiseerd op het terrein van voetbalvereniging PPSC en in het Beatrixpark. Ook zijn er geschikte activiteiten voor scootmobielgebruikers. De middag wordt afgesloten met een optreden van de OldStars PPSC Huisband. Deelname is gratis en voor iedereen toegankelijk. Kijk voor meer informatie ook op: www.seniorenwelzijn.nl.