Bij Racketsport Schiedam kan niet alleen padel en tennis gespeeld worden, maar sinds kort ook tafeltennis, badminton en pickleball,
Bij Racketsport Schiedam kan niet alleen padel en tennis gespeeld worden, maar sinds kort ook tafeltennis, badminton en pickleball, (Foto: PR)

NL’se padeltoppers bij Racketsport

Sport

De datum voor het P500-toernooi was al geprikt. Dus is het toeval, dat het komend weekeinde bij Racketsport Schiedam het eerste topevenement is op de banen, die onlangs zijn toegevoegd aan de zes arena’s, die er al waren.

Voor het toernooi komt de top van de Nederlandse padelranking naar de Zoomweg en dat levert topsport op. Met voor toeschouwers nu de prettige bijkomstigheid, dat de partijen van (ook nieuw) tribunezetels te bekijken zijn. Uit de NL’se top tien zijn zeven spelers aanwezig. Daarbij de finalisten van de reeks om het Nederlands kampioenschap Youp van Kroon en Julian Prins. Plus de Nederlandse kampioenen bij de dames Marcella Koek en Steffie Weterings. “Een indrukwekkende bezetting”, noemt Racketsports Hans Melaard het. Het is voor Schiedam de tweede maal, dat het een P500-toer in huis heeft. “Het is de hoogste graad in het padel. Op dit niveau kent de bond slechts aan tien organisaties een toernooi toe. En wij zijn er één van.”

En dat in een omgeving, die padel ademt, maar in de bijna drie jaar waarin Hans Melaard en Jeroen de Krom Racketsport Schiedam aanvoeren is gegroeid naar een allround racketcentrum. Met ook tafeltennis, een multifunctionele overdekte tennis-, badminton- en pickleballbaan. En een baan waar padel als enkelspel gespeeld kan worden.

Daar blijft het niet bij, want er wordt ook druk verduurzaamd. Met LED-verlichting voor de buitenbanen (waar de drie maincourt-banen inmiddels “omdat er vraag naar is” weer voorzien zijn van gravel) en op het dak in de nabije toekomst zonnepanelen aangebracht worden.

Drie dagen topsport

Maar eerst wacht komend weekeinde het P500-toernooi: op vrijdagavond en op zaterdag na 12.00 uur en in de avonduren. Op zondag is het vanaf 12.00 uur finale-dag.