Concert Camiel Boomsma verzet

Op zondagmiddag 23 april zou pianist Camiel Boomsma in de Westvest90-kerk in Schiedam een selectie uit de ‘Summer Preludes’ van de in Schiedam geboren componist Joey Roukens spelen. Een wereldpremière, want dit werk is nog nooit eerder voor publiek gespeeld.
Door ziekte van de pianist kon het concert niet doorgaan. Maar de organisatie is er in samenspraak met de pianist in geslaagd een nieuwe datum te vinden, namelijk zondag 7 mei om 15.00 uur.
Het programma is niet gewijzigd: naast de ‘Summer Preludes’ worden ook werken van Bach, Haydn en Schubert uitgevoerd.
Locatie: Westvest90-kerk, Westvest 90, Schiedam. Tickets en informatie zie www.westvest90.nl.

Adrianushoeve open

Sinds zondag 16 april is de Adrianushoeve op de Woudweg 26 in Schiedam elke zondag weer open voor publiek. Op de thuisbasis van de schaapskudde kunnen bezoekers de boerderij van 13.00 tot 17.00 uur bezoeken. Er is gratis koffie en thee. Het museum is geopend en de herder zal belangstellenden graag meer over de schaapskudde vertellen. Op iedere eerste zondag van de maand is er een themadag. De thema’s zijn te vinden op de website www.schaapskuddemiddendelfland.nl.

Open Samenkomst met als thema vrijheid

Op zondag 7 mei staat tijdens de ‘Open Samenkomst’ het thema ‘Vrijheid’ centraal. Vrijheid is iets waar we dankbaar voor mogen zijn. Maar de vraag komt ook op: ‘Wat is nu echte vrijheid?’
Tijdens de samenkomst is er, naast de uitwerking van het thema, ruimte voor gesprek, zang en ontmoeting met koffie of thee. Iedereen is van harte welkom. Plaats van samenkomst: Plantage Kerk, Lange Nieuwstraat 61, Schiedam. Aanvang 15.30 uur.
Het thema voor zondag 21 mei zal nader bekend worden gemaakt.

Themadag met natuurgids en imker

Op 7 mei om 13.00 uur neemt natuurgids (IVN) Jeannette van Zeijl deelnemers mee met een wandeling door de natuur. Gestart wordt vanaf de boerderij, Woudweg 26 Schiedam, naast het viaduct over de A4. Van Zeijl kan prachtig vertellen over de flora en fauna in de polders van Midden Delfland.

Daarnaast zal ze ook informatie geven over het ontstaan van dit gebied. Waarom ligt de boerderij 200 meter van de Woudweg af. Waarom is de boerderij 300 jaar geleden niet naast de Woudweg gebouwd?Om 15.00 uur zal imker Rienk van der Heijden een betoog houden waarom bijen zo belangrijk zijn voor de natuur. Op de boerderij heeft hij een aantal korven staan en hij zal daar met passie over willen vertellen.
Er zijn geen kosten aan verbonden, opgeven kan door een e-mail te sturen naar: info@lexthoen.nl. Of sluit aan op de dag zelf.

Concert Stand Together

Op zondag 7 mei zal het koor Stand Together onder leiding van Elly Bezemer een concert geven in de Jacobuskerk, Kerkweg 53 te Schiedam. Het belooft een mooi concert te worden onder de titel ‘Liefde in de lucht', muzikale mix op zondag. Aanvang van het concert is 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur.

Het programma is gevarieerd, regelmatig kan er meegezongen worden en pianist Sy'o Fang zal een intermezzo verzorgen. Entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Reden genoeg dus om erbij te zijn op zondagmiddag 7 mei.