Kookcursus bij Cuisine Culinaire Rijnmond in Schiedam
Kookcursus bij Cuisine Culinaire Rijnmond in Schiedam (Foto: PR)

Passie voor koken

Sinds de verhuizing van Cuisine Culinaire Rijnmond, meer dan een jaar geleden, naar Kookstudio VanDeKook aan de Westmolenstraat in Schiedam zijn er veel nieuwe leden verwelkomd.
Bij de amateur kookvereniging, aangesloten bij Cuisine Culinaire Nederland, wordt maandelijks in een gezellige en ongedwongen sfeer de kookkust beoefend. Op een vaste middag of avond wordt bij elke brigade (kookgroep) het door een commissie samengestelde maandmenu bereid. Een chef begeleidt de koks bij het prepareren van het 4- of 5- gangenmenu op hoog niveau. Zoveel mogelijk worden de seizoenen gevolgd, waarbij bijzondere ingrediënten worden gebruikt. De menucommissie verzorgt ook de wijnkeuze, zodat bij ieder gerecht optimaal genoten kan worden van een heerlijke combinatie tussen eten en drinken.
Naast de maandelijkse kookavonden is gestart met het organiseren van workshops. Denk hierbij aan visfileren, messenslijpen, maar ook kennis vergaren over diverse kruiden en specerijen. Voor de liefhebber is er zelfs een mogelijkheid een koksopleiding tot chef te volgen.
Op dit moment zijn er 12 brigades actief. Naast deze brigades, die aan het eind van de middag starten, wordt binnenkort gestart met een groep die overdag gaat koken. Tevens is het plan om bij voldoende interesse een brigade te formeren, die Vegan gaat koken. Voor geïnteresseerden zijn er diverse introductiebijeenkomsten. Meer informatie is te vinden op www.ccnafd-rijnmond.nl.