Op wat de spelers als een knollentuin ervaren liep KethelSpaland tegen Vierpolders de zoveelste thuisnederlaag op (Foto: UWM)
Op wat de spelers als een knollentuin ervaren liep KethelSpaland tegen Vierpolders de zoveelste thuisnederlaag op (Foto: UWM)

Nog één doel: winnen op eigen gras

Sport

Voor KethelSpaland staat zaterdag tegen laagvlieger Botlek niets meer op het spel. Het heeft geen zicht op een periode en is veilig. Toch is er nog wat eer te behalen: op het hoofdveld winnen. Dat is na januari niet meer gelukt.

DOOR GERARD S. VERVER

In april lekte uit, waarom er toen voor de thuisbeurt tegen Rozenburg voor kunstgras gekozen was. Dat leverde wél een overwinning op. “Het hoofdveld is een knollentuin. Daar valt niet lekker op de voetballen.” Trainer Ben Hoogwerf begrijpt de weerzin van zijn spelers. “Ze trainen op kunstgras en worden op zaterdag geconfronteerd met een veld, dat niet lekker speelt.” Er ging echter meer verkeerd tijdens het seizoen, dat begon met een pijnlijke nederlaag tegen het nu gedegradeerde Deltasport. Een mispeer van hoog niveau. Er moesten echter onderweg nog wat hobbels genomen worden. Zoals de slinkende omvang van de spelersgroep. “We zaten aanvankelijk ruim in de manschappen. Nu zijn er voor het eerste nog veertien.” Zo hielden en houden blessures enkele sterkhouders aan de kant, terwijl onderweg een aantal ex-zondagspelers uitstapten. “Jonge spelers, die mede zorgden voor het opheffen van de zondag. Ze wilden zich op een hoger niveau verder ontwikkelen en kozen voor de zaterdag. Nu lieten ze mij en de groep in de steek.” Bovendien beëindigen de routiniers Tim Lansbergen en Yuri Nooteboom hun voetbalcarrière. Die gaan vader spelen en limoncello (Schietroen) brouwen. Toch ziet Hoogwerf ook veel positieve ontwikkelingen, “want de jeugd grossiert in successen. Aan talent ontbreekt het dus niet. Dat is een goed vooruitzicht.”

Op de meet van dat niet volgens plan verlopen seizoen ziet hij alsnog lichtpuntjes: “Gezien alles wat er gebeurd is is het hartstikke knap, dat dit elftal uiteindelijk pal achter de bovenste drie eindigt.”