De SuperCup bleef in Schiedam. (Foto: UWM)
De SuperCup bleef in Schiedam. (Foto: UWM) (Foto: )

Sport in het kort uit Schiedam

Sport

Twee judoteams naar NK in Nijmegen

Twee teams van Sportinstituut Schiedam plaatsten zich via een eerste plaats op het Zuid-Hollands kampioenschap voor de Nederlands kampioenschappen op 17 juni in Nijmegen. Zowel bij jongens Onder-12 als jongens Onder-15 pakten de Schiedammers de eindzege en een NK-ticket. Een ander Schiedams Onder-12 team promoveerde vanuit de eerste klasse naar de hoofdklasse, waardoor SI nu in die leeftijdsklasse drie teams op het hoogste niveau heeft.

Feestje voor meiden van HC Schiedams MO18-4

Wat maakt het uit in welk team je speelt. Een kampioenschap voelt altijd lekker aan. Dat was te merken bij de meiden HC Schiedams MO18-4. Ze werden kampioen en dus was het feest.

Verloren talenten weer actief bij PPSC

Wie nog eens zijn verborgen voetbalvaardigheden wil tonen kan zaterdag 17 juni terecht bij PPSC. De club organiseert dan weer het Verloren Talenten- toernooi.

HBSS wint strijd om Super Cup van VFC/za

Echt boeiend was de strijd om de Super Cup tussen de kampioenen van Schiedam en Vlaardingen ditmaal niet. Ook de belangstelling was niet overweldigend. HBSS-trainer Toon Wolters kwam in ieder geval wel zijn belofte (”we houden de Cup in Schiedam”) na. De derdeklasse-kampioen won dankzij twee wat gelukkige treffers van de voormalige Deltasport-spelers Marruchen Zimmerman en Berkan Bayraktar de enorme beker.

Hermes DVS zoekt trainer voor het tweede

Omdat Tom Verweij, de huidige trainer van de Hermes DVS-reserves, binnen de vereniging een andere functie gaat invullen, zoekt de clubleiding een trainer voor het tweede elftal 

Wie daarvoor in aanmerking wil komen kan (met motivatie en CV) mailen aan louis@buromex.nl of Louis van der Leeden bellen op 06-54753497.

Uitslagen

HANDBAL: Atomium’61-Ventura(h) 23-29, Ventura-Velo(d) 33-21, SOS/KwiekSport-DWS(h) 33-25; HOCKEY: Schaerweide-Schiedam(d) 4-3, Schiedam-Ommoord(h) 4-2; HONKBAL Ridderkerk Rowdies-Schiedam 5-7; KORFBAL: Nexus-Juliana 11-15.

AGENDA

VOETBAL – zat (4.30): Rozenburg-HBSS, Rijnmond/H-Excelsior’20, KethelSpaland-Botlek, PPSC-WCR, Overschie-Hermes DVS, Jodan Boys-Zwaluwen, Berkel-CWO, CION-VFC/za, VDL-DVO’32, OVV-Deltasport, Victoria’04-Meeuwenplaat.

CRICKET: zat Punjab-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-Groen&Wit; maan RoodenWit-Hermes DVS, Thurlede 11.00 Excelsior’20-ACC.

HANDBAL: dins Vlaardingen Cl.Civilislaan 20.30 Twist-DWS(d).

HONKBAL; zon Gryphons-Holy, Bijdorp 14.30 Schiedam-Euro Stars 2.