Excelsior plust bij VOC, niet tegen HBS

Sport

De euforie, die de knappe overwinning op VOC in Excelsior’20-kringen opleverde werd gewist door de zure nederlaag tegen de nog puntloze hekkensluiter HBS.

Met dat verlies beloonden de Schiedammers de aan bat uitblinkende Lorenzo Ingram en zijn century (103) niet. Excelsior’20 maakte de vijftig overs vol met een score van 200. Dat bleek niet voldoende om HBS de zesde nederlaag te bezorgen. De Hagenaars passeerden Excelsiors totaal in de 46e over: 201/4. Dat resultaat staat voor Excelsior’20 in schril contrast met de in een spannende slotfase tegen VOC opgeëiste winst. De Rotterdammers gingen bij 217 all out, waarna Excelsior’20 als een roofdier dichterbij sloop en met de eerste bal van de 48e over en een 4 van Michael Hart de 220 bereikte. Opvallend: Hart was bij VOC met 62 topscorer, maar mocht tegen HBS al na 1 run naar de bank. Ook opmerkelijk: bij Excelsior’20 maakte Daan van Bunge zijn rentree.

Nóg drie centuries

Bij Hermes DVS voltooide Ashley Ostling tegen VVV een ruime century (110). De Amsterdammers werd de oren gewassen. Na de 279/4 van de Harga-ploeg gingen zij (na 3 lbw’s op rij) bij 77 all out.. Zondag overschreed Ostling tegen Dosti weer de 100 en werd pas bij 148 via lbw gestopt. Ook William Hamilton leverde een century (103) af. Hermes DVS won de uitbeurt dankzij een recordscore: 381/7. Dosti kwam niet verder dan 215. 

Geselecteerd

Hermes-cricketers Sebastiaan Braat en Olivier Elenbaas spelen deze week met het Nederlands elftal drie T20-wedstrijden tegen Italie.