Bij KS waaide het scorebord om (Foto: UWM)
Bij KS waaide het scorebord om (Foto: UWM) (Foto: )

Schiedam: Sport in het kort

Algemeen

Tony Lentin blijft actief bij jeugd HBSS

Tony Lentin, die in 2021 overstapte van SVV naar buurman HBSS, en bijna de totale jeugdafdeling van zijn vorige ‘broodheer’ meenam, blijft hoofd jeugdopleiding bij HBSS. Tot opluchting van voorzitter Patrick Oudhuis: “Wij hadden weinig jeugd. In coronatijd is het aantal jeugdleden nagenoeg verdubbeld. Dat is zeker en mede te danken aan Tony’s inbreng.”

Hermes uitgeschakeld voor Fidus Cup 

Na het verlies van Hermes DVS bij BVCB (4-2) werd KethelSpaland nog de enige Schiedamse overlevende in het VR/Fidus-toernooi. Voor de achtste finale trof het gisteravond (na het sluiten van deze krant) BVCB.

Vier Schiedamse cricketers naar EK T10

Nederland verdedigt tussen 7 en 10 april in Portugal de Europese T10-titel. Daarvoor zijn vier Schiedamse cricketers geselecteerd: van Hermes DVS Sebastiaan Braat en Olivier Elenbaas en van Excelsior’20 Tim Etman en Roel Verhagen..  

Wind velt scorebord op sportpark WA

Het scorebord op het hoofdveld van KethelSpaland bleek vorige week niet bestand tegen de sterke wind. Het gevaarte werd achterover geblazen en belandde op de afrastering.

Nexus nadert titel

Door het verlies van koploper Movado is voor Nexus, dat eerder de promotie al zeker stelde, ook het kampioenschap in zicht gekomen. De Schiedamse korfballers wonnen de voorlaatste wedstrijd met 18-24 van OZC. Alsof de wedstrijdleider van de bond dat bij het opmaken van het programma aanvoelde, komen, plaatste hij de kraker tussen de twee op de laatste competitiedag.

Weinig wisselingen in KethelSpalands selectie  

Bij KethelSpaland komt de technische staf, zoals het wordt geformuleerd, “tot de positieve conclusie dat de selectie nagenoeg intact blijft.”  Wel wordt de groep aangevuld met de van OHVV afkomstige verdediger Justin Tromp. Trainer Ben Hoogwerf wordt na het aangekondigde vertrek van assistent-trainer Marco van Zanten, weer herenigd met Semjon de Bruijne. De twee werkten eerder al samen bij DVO’32.  

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Rijnmond/H-KethelSpaland, Excelsior’20-Deltasport, DVO’32-HBSS, PPSC-Transvalia/ZW, OFB-SVV, Rotterdam United-Hermes DVS (15.00).

Zon VFC/zo-RoodWit (14.00).

HANDBAL: zat Vlug&Lenig 2-Ventura(d), Ha/Stu-DWS(h); zon HVOS-Ventura(h), sporthal WA 10.30 Ventura 2-DWS(d), HVOS-Ventura(h).

HOCKEY: zon Terriërs-Schiedam(d), Harga 14.45 Schiedam-Roomburg(h).

HONKBAL(oefen); zon Zwijndrecht-Schiedam.

KORFBAL; zat Margriethal 15.05 Nexus-Movado.

TAFELTENNIS: zat Tempo Team 3-Scyedam; zon Tempo Team 2-Scyedam.