‘HBSS had gewoon een goed verhaal’

Sport

Jordao Pattinama was eigenlijk helemaal niet van plan om zijn huidige club CWO te verlaten. Zelfs niet nu hij bij de tweedeklasser niet verzekerd is van een basisplaats en als wissel speelminuten bijeen moet sprokkelen.

Tot hij door HBSS-trainer Toon Wolters gebeld werd. “Ik had het in Vlaardingen best naar de zin, hoewel het niet liep zoals ik me dat voorgesteld had. Niet als collectief. En niet voor mezelf, omdat ik het met een paar invalbeurtjes moest doen.. Toch hoefde ik niet zo nodig weg. Dat wisten ze bij HBSS ook.” Niettemin ging hij na dat telefoontje het gesprek aan. “Ik ken Toon al van kleins af aan. Dat praat wat makkelijker. Zijn verhaal gaf me zo’n goed gevoel, dat dat me over de streep trok en ik ja gezegd heb. Uiteraard zonder de toezegging, dat er een basisplaats voor me klaar ligt. Dat doet geen enkele trainer”, lacht de zoon van, die ooit bij Feyenoord begon..

TOPSCORER

1. Hermes DVS

    76 doelpunten

2. HBSS 53

3, DVO’32 45

4. PPSC 36

 “Maar ik ga er wel alles aan doen om een vaste plek te pakken. Hoe? Door te zorgen, dat ik fit blijf en door te voorkomen dat ik weer hamstring-klachten krijg.” Hij is met zijn leeftijd (hij is 34)  niet de enige dertigplusser, die naar Harga komt. “Met jongens van die leeftijd is niks mee. Dat zijn juist de voetballers, die er voor willen gaan. Ik ken die gasten. Die willen plezier in een potje voetbal steken en spelen niet meer om zelf hogerop te komen.”   

Pattinama begon bij Feyenoord (O19 en Jong), werd verhuurd aan ExcelsiorR en speelde daarna bij Deltasport, RVVH, Capelle en nu bij CWO.