'Oranje Fiets Bridgedrive' van De Werf

Bridgeclub De Werf organiseert op zaterdag 6 mei 2023 de "Oranje Fiets Bridgedrive” in de noordrand van de gemeente Schiedam. De organisatie is in handen van Ton Verdoes en Astrid Poot. Ton is bestuursvoorzitter van ontmoetingscentrum De Werf, alsmede NBB-bridgedocent. Astrid is contactpersoon van de bridgeclub. Er wordt gespeeld op vier locaties in Schiedam-Noord. De afstand tussen de locaties wordt zoveel mogelijk per fiets afgelegd. Carpoolen per auto is ook mogelijk.
Ton Verdoes: "De gemeente stimuleert de samenwerking tussen maatschappelijke instellingen in Schiedam. Hierdoor geïnspireerd gingen Astrid en ik brainstormen. Wij waren al van plan, zoals drie keer eerder, een "Oranje Bridgedrive” te organiseren. Met de stimulans van de gemeente in gedachten kwamen we op de "Oranje Fiets Bridgedrive”, te houden in de vier wijkcentra in de noordrand: De Werf, De Brug, ‘t Trefpunt en 't Schooltje. We hebben de besturen van de wijkcentra benaderd en iedereen was meteen enthousiast. Het valt ons steeds weer op hoeveel saamhorigheid en bereidwilligheid er is onder vrijwilligers. Met elkaar maken we er een bijzondere dag van, die om 9.30 uur start in De Werf. Na een gezamenlijk kopje koffie of thee waaieren we al fietsend en mogelijk carpoolend uit over Schiedam-Noord. Per locatie wordt er gespeeld op acht tafels. De lunch wordt op locatie verzorgd. Om 16.30 uur vertrekken we allemaal weer naar De Werf. Wethouder Petra Zwang reikt hier de prijzen uit."
Inschrijven voor de "Oranje Fiets Bridgedrive” is mogelijk tot 29 april 2023 via e-mail: avschooten3@gmail.com. Het inschrijfgeld bedraagt 50 euro per paar.