‘Als we geen 120% geven is het lastig’

Sport

Het is dat de achterste linie van de aanstaande kampioen HBSS een nauwelijks te nemen vesting is anders was KethelSpalands Ruben Hortensius Schiedams minst gepasseerde keeper. Zelfs na het 4-0 verlies van vorige week en de 0-3 nederlaag bij VDL.  

Dat de cijfers aantoonden, dat KethelSpaland tot voor kort een aardig dichtgetimmerde defensie had, was hem niet ontgaan. Zelfs na een weinig opbeurende proloog, die voor hem begon met een uitglijder tegen Deltasport en de club verlies en hem een dosis cynische kleedkamerhumor opleverde.  

TOPSCORER

1. Hermes DVS 73

2. HBSS 50

3. DVO’32 44

4. PPSC 34

-------------------------------------------

Hij liet zich er niet door intimideren. “Ik had een prima voorbereiding en liet die misser maar voor wat het was. Kan iedereen overkomen”. Daarna hield hij vijfmaal de nul en zesmaal de een. “We moesten even op gang komen. Hadden een nieuwe trainer en door de komst van de zondagspelers een groep, die aan elkaar moest wennen en op elkaar ingespeeld raken.” Daar had KethelSpaand vier wedstrijden en wat tactische omzetting voor nodig. Daarna ging het crescendo. Dat HBSS hen ver vooruit gaat zit Hortensius niet dwars. “Er moet er altijd één de sterkste zijn. Het ging bij ons lekker draaien, maar hebben geleerd dat dat niet vanzelf komt. Kijk maar naar het verlies tegen Meeuwenplaat. Het stond na een half uur 0-3. Als we geen 120 procent geven, zoals in die wedstrijd het geval was, wordt het lastig.” Tegen VDL kregen drie spelers rood. Dat maakte het verlies tegen de hekkensluiter niet alleen pijnlijk, maar ook gênant.