Sanneke van Hassel en Folkert Koelewijn praten over Vrij

Op vrijdag 24 maart presenteren schrijver Sanneke van Hassel en de Schiedamse fotograaf Folkert Koelewijn tijdens een feestelijke avond hun fotoboek 'VRIJ Wat Nederlanders doen als ze niet werken' in Boekhandel Post Scriptum in het winkelcentrum Hof van Spaland.

Vier jaar lang trokken Van Hassel en Koelewijn voor de NRC-rubriek VRIJ door heel Nederland en ontmoetten acrobaten, polsstokverspringers, sneeuwklokjesverzamelaars, een doedelzakspeler en een meisje dat stokpaardrijdt. Het boek geeft een verrassend beeld van Nederland. Voor veel mensen is hun hobby een belangrijk deel van hun identiteit, ze beschikken over enorme kennis over de meest bijzondere onderwerpen.
Van Hassel en Koelewijn brengen foto's en verhalen uit het boek en gaan in gesprek met Leen Keijzer, zoon van een binnenvaartschipper, die met veel inventiviteit en precisie scheepsmodellen bouwt en met Siglien Wijntuin, die ruim honderd koto's maakte, bontgekleurde, Creools-Surinaamse kleding.
Koelewijn won met de fotografie voor VRIJ de tweede prijs Zilveren Camera 2022 in de categorie documentair nationaal.Sanneke van Hassel is een Rotterdamse schrijver die bekend werd met haar korte verhalen. De avond in Hof van Spaland begint om 20.00 uur. De kaarten kosten €5. Reserveren of meer informatie: info@postscriptum.nl.