PPSC is nadat de ziekenboeg is leeggestroomd weer op volle kracht. Ïn deze samenstelling kunnen we van iedereen winnen."(Foto: UWM)
PPSC is nadat de ziekenboeg is leeggestroomd weer op volle kracht. Ïn deze samenstelling kunnen we van iedereen winnen."(Foto: UWM) (Foto: )

PPSC jaagt op vervangende periode

Sport

Het zal een hele klus worden, waarbij een beetje geluk en wondertjes kunnen helpen. PPSC heeft namelijk nog zicht op een vervangende periode. Dan moet het wel een achterstand van vijf punten op Maasdijk wegpoetsen.

DOOR GERARD S. VERVER

Drie wedstrijdrondes zijn er nog te gaan. Met voor de concurrent confrontaties met kampioen Overmaas, laagvlieger VOB plus de derby tegen streekgenoot MSV’71. PPSC mag geen steken laten vallen tegen Rotterdam United, dat al een periode op zak heeft, het soms lastige Blijdorp en het altijd lastige WCR. Als dat allemaal goed afloopt mogen de Schiedammers de derde periode overnemen van Overmaas. “Daar gaan we voor”, belooft trainer Ersin Kaplan. “Äls je ziet waar dit elftal, nu we compleet zijn, toe in staat is, doet het best wel pijn om de balans van de competitiestart op te maken. We verloren vijf van de zes wedstrijden. Maar wat wil je als er zes relevante spelers geblesseerd aan de kant zitten. Dat valt niet op te vangen.”

Nu de ziekenboeg nagenoeg leeg is en hij over de beoogde basisopstelling kan beschikken, gelooft hij heilig in een goed afloop. “We hebben in het begin met een gehavend elftal teveel punten gemorst. Zelfs tegen middenmoters. In deze samenstelling kunnen we van iedereen winnen”. Bovendien ziet hij zijn ingebeitelde strategie rendement opleveren en looft de discipline. “Het is een eenheid. Aanvallend loopt het gesmeerd. Ze gaan voor diepgang. De mannen zitten in een flow. Dat willen ze verzilveren.” Dat er dan, zoals bij Maasdijk toch weer een tegenvaller opdoemde neemt Kaplan, weliswaar mokkend, voor lief. “We stonden met 1-2 op winst en geeft de scheidsrechter die gasten in de laatste minuut een strafschop. Om niets. Dan kook ik. Daar winnen en drie punten pakken had de weg naar de periode een stuk makkelijker gemaakt.”