Nexus promoveerde naar de eerste klasse (Foto: UWM)
Nexus promoveerde naar de eerste klasse (Foto: UWM) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport

Nog een jeugdteam kampioen bij Juventus

Nadat eerder het U18-team van basketbalvereniging Juventus de competitie als kampioen afsloot, bezorgden ook de jongens van U12-2 zich een feestje. Ze stelden het kampioenschap veilig via 36-34 winst op Rowic.

Canadees U16-elftal bij HC Schiedam

MO16-1 van SC Schiedam speelt op donderdag 25 mei een wedstrijd tegen het nationale U16-hockeyteam van Canada. Voor de bezoekers is het een oefenwedstrijd in de aanloop naar hun deelname aan de Holland Elite Cup. Deze wordt tijdens het Pinksterweekeinde gespeeld in Den Bosch.

Honkballers lieten zich niet verrassen

Hekkensluiter Storks 2, dat nog op de eerste zege wacht, heeft Schiedam zondag niet in verlegenheid kunnen brengen. De mannen van coach Richard Brown wonnen met 2-14 en handhaafden zich op de tweede plaats achter leider Zwijndrecht,

Nexus in de zaal in 1e klasse G

De naar de eerste klasse gepromoveerde korfballers van Nexus zijn ingedeeld in de eerste klasse G met als tegenstanders Oranje Wit (Dordrecht), VEO (Voorburg), Reeuwijk, KCR(Ridderkerk), Erasmus, Vriendenschaar (Bodegraven) en BEP (Purmerend).

SuperCup woensdag 17 mei bij Excelsior’20

HBSS en VFC/za, de kampioenen uit Schiedam en Vlaardingen, spelen op woensdag 17 mei op het veld van Excelsior’20 om de Super Cup.

Fietsers Excelsior’20 rijden 103 kilometer

Excelsior’20 kent een grote groep fanatieke fietsers. Soms rijden ze naar een uitwedstrijd van het eerste cricketelftal, maar ze maken er tegenwoordig ook een traditie van om de verjaardag (ditmaal de 103e) van de club met een tocht te vieren. Dus rijden ze 103 kilometer. Dat doen ze ditmaal op zondag 11 juni.

Fianchetto in kielzog koploper Messemaker

Dankzij 4,5-3,5 winst op Charlois handhaafde Fianchetto zich in het kielzog van koploper Messemaker op de tweede plaats.. De schaakcompetitie wordt op 26 mei afgesloten met een uitwedstrijd tegen Ivoren Toren.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Victoria’04-HBSS, VDL-Excelsior’20, KethelSpaland-Vierpolders, PPSC-Rotterdam United, SVV-DRL, VOB-Hermes DVS (15.00).

CRICKET: zat Salland-Excelsior’20, Harga 11.00 Hermes DVS-VCC 2.

HANDBAL/veld: zon Twist-DWS(d), Schipluiden-Ventura(d), sportpark WA 12.00 Ventura-Westlandia(h), Thurlede 15.00 DWS-Atomium61(h).

HANDBAL/zaal: zat V&L-DWS(h); dins Groenoordhal 20.00 DWS-Witte Ster(h).

HOCKEY: zon Overbos-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Breda(d).

HONKBAL; zon Saints-Schiedam, Zwaluwenlaan 14.30 Holy-Blue Lions/T.

KORFBAL;za Wion-Nexus

SOFTBAL: maan Bijdorp Schiedam-Blue Birds 2(d).