DWS begon de weg omhoog na zes nederlagen en winst op Feyenoord Handbal (Foto: UWM)
DWS begon de weg omhoog na zes nederlagen en winst op Feyenoord Handbal (Foto: UWM) (Foto: )

‘Mooi kadootje na een mooi seizoen’

Sport

Het was na zeven wedstrijden en zes nederlagen wel even schrikken voor de handbalsters van DWS. Waar moest dat toe leiden? Naar lijden? Dat weten ze nu: zondag spelen ze een extra speelronde met een mogelijke promotie naar de tweede divisie als inzet.

“Ja, mogelijk”, legt trainer Diana Zandwijk het accent op dat woord. “Het is een ranglijsttoernooi en vooralsnog zonder prijzen. Die zijn er pas als een in de divisie spelende vereniging zich terugtrekt en er daardoor hogerop een plaats vrijkomt. Dan bepaalt de volgorde van het toernooi welk team de kans krijgt om te promoveren.”

Dat zou wat zijn. Zeker voor een team, dat matig startte en vanaf wedstrijd acht (winst op Feyenoord Handbal) aan een imposante opmars begon, daarna dertien van de veertien wedstrijden won en achter kampioen Verburch soeverein koploper van de rest werd. “Hoe maak je van een kwakkelend aan de competitie begonnen team een winnaar”, is dan de prangende vraag. “Die start zinde me natuurlijk van geen kanten. Ik was er vanuit gegaan, dat we om de prijzen konden meedoen. We hadden de dekkingsvorm wat veranderd. Dar bleek dus niet te werken. Nadat we het oude systeem weer hadden hersteld, gingen we winnen.” Dat leidde tot een berg aan tegentreffers, “We werden uiteindelijk tweede, maar hadden de meeste doelpunten tegen.” Het nadelige effect van die strategie-wissel werd echter door een veel scorende aanval opgeheven.

Het levert komend weekeinde een toetje in Aalsmeer op. Ze heeft geen idee wat haar meiden dan te wachten staat tegen VZV 3, Tachos en Dalfsen. “Van de laatste weet ik dat het vroeger een grootmacht was. VZV 3 is een ploeg met veel routiniers. Van Tachos hebben we vorig seizoen zowel gewonnen als verloren. Afwachten dus. Het is in ieder geval een mooi kadootje na een mooi seizoen.”