Cricketweekend met twee gezichten

Sport

Excelsior’20 en Hermes DVS pakten zaterdag nogal makkelijk de winst. Daarmee bezorgden de Thurlede-bewoners zich de eerste overwinning en handhaafden de lichtblauwen de ongeslagen status. Een dag later leden beiden verlies.

Een weekend met twee gezichten dus. Excelsior’20 opende met een thuisbeurt tegen HCC. De Hagenaars gingen al na 63 all out, waarna de thuisploeg 19.1 overs nodig had om al rond half drie de winnende 64/4 te bereiken. Een dag later werd in Capelle de op de eerste competitiedag verregende confrontatie met Sparta ingehaald. De start was met 221/9 (waarvan Roel Verhagen met 70 en Michael Hart met 44 de topscorers werden) hoopgevend. Sparta denderde er echter met 222/7 overheen.

Bloemendaal bleek zaterdag geen serieuze tegenstander voor Hermes DVS. Het kwam, nadat de bezoekers na 294 runs all out waren gegaan, niet verder dan 147/4. In het Hermes DVS-kamp was Daniel Calle Doyle met een century de gevierde man. Zondag volgde de verregende wedstrijd tegen Quick en gooide hemelwater weer roet in het eten. De lichtblauwen hadden hun 50 overs voltooid en met 233/7 afgesloten. Quick/H bouwde, terwijl de donkere wolken zich boven Harga samenpakten, in 18 overs een score op van 77/1. Dat bleek volgens de D-L methode genoeg om tot winnaar uitgeroepen te worden.

Hermes DVS kon zondag toch de internationals Sebastiaan Braat en Olivier Elenbaas inzetten. Aanvankelijk werd gevreesd, dat ze zondagmorgen met het Nederlands elftal naar Engeland moesten vliegen voor een reeks wedstrijden. Oranje vloog wel volgens schema naar de overkant. Voor de twee Hermes-spelers werd een avondvlucht geboekt.