Schiedam won zondag vrij probleemloos met 3-0 van mede-middenmoter IJssel. (Foto: UWM)
Schiedam won zondag vrij probleemloos met 3-0 van mede-middenmoter IJssel. (Foto: UWM) (Foto: )

HC Schiedam rekent op eigen jeugd

Sport

De mannen van Hockey Combinatie Schiedam draaien al jaren vrij probleemloos mee in de eerste klasse. Ook nu horen ze net onder de top weer tot the-best-of-the-rest. “Natuurlijk is er de ambitie om een stapje omhoog te maken. Dat moment komt er aan. Nog even geduld.”

De prognose komt van trainer Bart Jan van Collenburg, die inmiddels aan zijn zevende seizoen bezig is. “Vanuit de jeugd zitten er goede lichtingen aan te komen”, is het fundament waarop hij aan de toekomst bouwt. “De jon kies komen eraan. De aansluiting is er. De B-jongens spelen Super B, de C- en ook D-jeugd is prima. Dat is waar we al die jaren op gemikt hebben en waarmee we omhoog kunnen gaan kijken.”

Wat zijn brigade nu al, ondanks het inleveren van, zoals hij aanvoert, “een goede keeper en centrale verdediger” in zijn macht heeft etaleerde het zondag op Harga door, via een strafcorner en twee strafballen, met 3-0 van mede-middenmoter IJssel te winnen. “Dat doen we vooral met eigen mensen. We gaan, zoals in het voetbal, de boer niet op om binnen ons netwerk spelers te benaderen en te halen. Wie ambitie heeft is welkom, maar we bieden niks. Wel een gezellige club met goede faciliteiten. Zo is ons DNA.”

Vooralsnog wordt er vanuit gegaan, dat HC Schiedams Heren 1 vanuit de eigen jeugd aanvoer krijgt en zo aan zijn toekomst en de entree in de overgangsklasse bouwt. “Als de aansluiting van de jongeren er eenmaal is, hebben we de instroom van buitenaf helemaal niet nodig.”

Open trainingen

De komende weken hebben zowel Heren 1 als Dames 1 open trainingen.. Meer daarover op Facebook: HC Schiedam