De Grote Markt is nu nog leeg, maar als het aan Jeroen en Luuk ligt staat hier volgende week een juichende menigte.
De Grote Markt is nu nog leeg, maar als het aan Jeroen en Luuk ligt staat hier volgende week een juichende menigte. (Foto: Anouk van Mil)

Super Feyenoord Plein op Grote Markt

Nieuws

Ook Schiedam is in de ban van het mogelijke kampioenschap van Feyenoord. Op zondag 14 mei strijdt het elftal om de winst tegen Go Ahead Eagles en daarmee de kampioensschaal van seizoen 2022-2023. Op de Grote Markt in Schiedam is deze belangrijke wedstrijd op groot scherm te zien, tijdens een gezellig voetbalfeest met live muziek en DJs.

Menig Feyenoord-fan zal dit weekend aan de buis gekluisterd hebben gezeten: zou de club al kampioen worden of wordt het nog minimaal een week wachten? Het werd het laatste en daarmee is het aftellen begonnen tot zondag 14 mei. Wanneer Feyenoord het in eigen huis op gaat nemen tegen Go Ahead Eagles en aan 2 punten genoeg heeft voor het kampioenschap. Ook in Schiedam is de Feyenoord-koorts zichtbaar en voelbaar. De Schiedamse horecaondernemers van Lucas Drinkwinkel, Café Sjiek en Brasserie Stadhuis kijken uit naar wat mogelijk de kampioenswedstrijd van dit voetbalseizoen gaat worden. Zij organiseren op de Grote Markt een feestelijk voetbalplein: met een zanger, DJs, buitenbarren, snackcounter en natuurlijk een groot scherm waarop de wedstrijd met z’n allen gevolgd en gevierd kan worden.
Luuk Elderkamp van Lucas Drinkwinkel vertelt: “Eigenlijk wilden we in 2020 al een Feyenoordplein organiseren, toen voor de bekerfinale. Door de Corona-uitbraak ging die helaas niet door. Maar het plan bleef in ons hoofd hangen, dus toen het de afgelopen weken zo goed bleef gaan met Feyenoord kregen we er helemaal zin in. We gaan er echt een goed voetbalfeest van maken.”
“In Rotterdam zie je ook veel voetbalpleinen rondom wedstrijden van Feyenoord of het Nederlands elftal. Hoe tof om dat gewoon een keer in Schiedam te doen!”, vult Jeroen Zeeman van Café Sjiek aan. “Het is natuurlijk echt een hoop geregel met vergunningen, beveiliging, personeel, materiaal, noem maar op. Maar we doen er alles aan om zondag een juichende menigte te hebben op de Grote Markt. Alleen het weer en de uitslag, daar hebben wij helaas geen invloed op”, zegt hij lachend.
Tickets zijn te bestellen via de sites van Lucas Drinkwinkel en Café Sjiek á € 17,50 per stuk. Deze zijn alleen online te kopen, er is op de dag zelf geen verkoop aan de deur.

Tickets

Super Feyenoord Plein zondag 14 mei vanaf 14.00 uur, Grote Markt Schiedam Tickets €17,50 via www.lucasdrinkwinkel.nl of www.sjiek.info.