Joke Ballijns
Joke Ballijns

Column Joke Ballijns kijkt rond: ‘Er tussenuit gepiept’

Nieuws

Na diverse intensieve ziekenhuis onderzoeken, waardoor ik de gehele lintjesregen heb gemist, ben ik er lekker een paar dagen tussenuit gepiept.

Achteraf toch wel jammer dat ik er niet bij kon zijn dat Gerard Geenen zijn dik verdiende lintje in ontvangst mocht nemen. Toen ik vorig jaar januari de lijst van zijn verdiensten onder ogen kreeg, was mijn eerste gedachten: waarom is niemand eerder op het idee gekomen om dit lintje jaren geleden voor deze man aan te vragen?
Nu is een lintje aanvragen voor iemand best intensief en moet dit ruim een jaar vooraf worden gedaan. De lijst werd steeds langer en Bart Overzier van Soos Blauwhuis kreeg er bijna een dagtaak aan om alles te verifiëren, maar hij heeft dat volgens mij met veel plezier gedaan. Op dit moment mag ik genieten van zijn leiding aan de gym wat hij samen met zijn vrouw Sjanie elke maandag verzorgd, dat dit een succes is, kan je zien aan de wachtlijst hiervoor. Maar dan knijp ik er lekker tussenuit en word ik zonder problemen door de Valys naar Drenthe gereden om met mijn scootmobiel de omgeving daar onveilig te maken.
Omdat het op dit moment niet meer mogelijk voor mij is om met het vliegtuig te reizen, ben je toch aangewezen op Nederland en ik moet bekennen dat na ruim 40 jaar in de reiswereld te hebben gewerkt en bijna heel de wereld te hebben gezien, een vakantie in Nederland geen straf is. Je moet alleen wat meer puzzelen of een hotel of accommodatie geen obstakels hebben, de omgeving goed is voor uitstapjes en het een beetje betaalbaar is.
Het enige wat roet in het eten kan gooien is regen, maar die pech kan je ook hebben in een 5 sterren resort waar ter wereld. Het is wel een prachtig gezicht als je mij dan ziet crossen met mijn scootje op de vele fietspaden en iedereen je begroet en zelfs stoppen om een praatje te maken.
Hier in de stad zie je steeds meer scootmobielen, maar daar diep in de bossen ben je echt een bezienswaardigheid, hou alleen steeds mijn vingers gecrost dat ik geen pech krijg, want dan ben ik echt dubbel de pineut omdat hulpdiensten niet op die bospaden kunnen komen, maar gelukkig is mij dat nog nooit overkomen. Dan kom je terug in je hotel en het Enjoyen kan beginnen met lekker een drankje en een hapje en deel je je belevenissen met de andere gasten.
Als je dan s ‘avonds een driegangenmenu krijg voorgeschoteld en s’ avonds entertainment, dan is voor mij een vakantie geslaagd en kan je er weer een poosje tegenaan. Wij werden weer netjes teruggebracht door Valys en de wasmachine kan weer aan, best wel weer een tegenvaller dat alles zelf gedaan moet worden, gelukkig heb ik de hulp van mijn man. Mijn column moet worden geschreven en vanaf morgen is alles weer normaal. Het heeft geen zin om te kijken naar wat je mist en niet meer kan, maar kijk positief naar wat je hebt.