Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam is verhuisd naar XL-locatie.
Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam is verhuisd naar XL-locatie. (Foto: PR)

Het Goed aan de Fokkerstraat open

Kringloopwarenhuis Het Goed Schiedam heeft haar deuren geopend op een nieuwe locatie aan de Fokkerstraat 510 in Schiedam. Op 3 mei knipten Het Goed-directeur Willem van Rijn met behulp van een assistente en Irado-directeur André Hertog samen het lintje door en werd het vernieuwde kringloopwarenhuis officieel geopend.

Het warenhuis zal 7 dagen per week geopend zijn en belooft een nog frissere en eigentijdse uitstraling te hebben. Het Goed Schiedam is niet alleen een plek om tweedehands spullen te shoppen, maar ook om herbruikbare spullen door te geven en zo bij te dragen aan het verminderen van de afvalberg. Bij iedere kilogram hergebruik wordt de uitstoot van 1 kilogram CO2 vermeden.
Het nieuwe kringloopwarenhuis wordt beschreven als inspirerend, overzichtelijk en uitnodigend om op ontdekkingstocht te gaan naar bijzondere, unieke spullen. Het Goed Schiedam is een sociale ontmoetingsplek en heeft een gezellige koffiehoek genaamd Goed van Smaak. Het nieuwe pand is ruim opgezet en biedt ruimschoots parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto of de fiets komen.
Inwoners van Schiedam die herbruikbare spullen graag een tweede leven willen geven, kunnen deze spullen bij Het Goed inleveren of een afspraak maken voor het ophalen van spullen. Het terrein Fokkerstraat 510 wordt momenteel verder ontwikkeld in samenwerking met de Gemeente Schiedam en Irado om een circulair ambachtscentrum te creëren. De opening van dit centrum zal later dit jaar plaatsvinden. Onderdeel van dit ambachtscentrum zijn een fietsenwerkplaats en naaiatelier die vanaf 3 mei toegankelijk zijn om fietsen te laten repareren en inspiratie op te doen voor hergebruik.
Het Goed is een sociale onderneming met 31 eigentijdse kringloopwarenhuizen en 6 textielsorteercentra door heel Nederland. De organisatie zet zich in voor een inclusieve en circulaire samenleving vanuit de missie ‘werk maken door hergebruik'. Het Goed biedt werkervaring op maat aan ruim 1.750 medewerkers en draagt het Keurmerk Kringloopbedrijven/ 100%Kringloop en is PSO-gecertificeerd. Kijk op rodi.nl/schiedam voor een filmpje van de opening door JW TV.