De klok staat op 90. De thuisclub valt aan, maar KethelSpaland-goalie Ruben Hortensius  bokst Excelsiors laatste kans weg. (Foto: UWM/gsv)
De klok staat op 90. De thuisclub valt aan, maar KethelSpaland-goalie Ruben Hortensius bokst Excelsiors laatste kans weg. (Foto: UWM/gsv)

Het werd geen driemaal scheepsrecht

Sport

Nogal wat toppers komen met knikkende knieën naar Thurlede waar Excelsior’20 een killer-status heeft opgebouwd. Zo lieten HBSS (1-1) en DVO’32 (3-2) voor hen dure punten achter. Het werd echter zaterdag geen driemaal-scheepsrecht: KethelSpaland hield de thuisclub met enig fortuin en 1-2 winst onder de duim.

DOOR GERARD S. VERVER

Het “gevochten als leeuwen” vergezelde de schouderklopjes die de balende mannen van de thuisploeg na afloop bij de kleedkamerdeur meekregen. Eerder waren koukleumende neutrale kijkers afgedropen met de opmerking, dat ze het van de vertoning niet warm kregen. “Klopt, het was koud”, grapt Excelsior’20-trainer Jaco Verhoev. “Maar”, kopt hij later toch de voorzet in, “voor een lekkere pot voetbal heb je twee ploegen nodig. Wij gingen er voor.  De tegenstander heeft alleen ballen weg staan rossen.”

Duur ‘grapje’

KS-hooligans hebben in de aanloop naar de derby de schaar in de doelnetten gezet. Met het bestuur van KethelSpaland is de afspraak gemaakt de kosten op de daders te verhalen.

Excelsior’20 pakte de voorsprong en zag KethelSpaland met het nodige geluk (“een schot, dat van richting werd veranderd en binnen waaide”) op 1-2 komen. “We hadden meer verdiend”, vindt Verhoev. “Minimaal een punt. Ik kan mijn ploeg niks verwijten. Ze hebben gedaan wat ze konden, keihard gewerkt en kansen gecreëerd. Niks op aan te merken. Alleen leverde het geen doelpunten en ook niet de toch best wel verdiende winst op.”

“Of dit verlies pijn doet? We moeten punten pakken om bij de onderste zes weg te blijven. Dan maakt het niet uit of je een derby of van een ander  verliest.”