Noah Poppelier wint dankzij zijn lengte nogal eens een duel.       (Foto: Sander van der Heide)
Noah Poppelier wint dankzij zijn lengte nogal eens een duel. (Foto: Sander van der Heide)

Kort sportnieuws uit Schiedam

Sport

Goede doelen-clinics Nouchka Fontijn succes

De Goede Doelen-boksclinics van Nouchka Fontijn zijn meer dan geslaagd. De Europees, bijna wereld- en ook bijna Olympisch kampioene zette de actie op touw om geld in te zamelen voor het Utrechtse Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Het initiatief trok tientallen mensen naar de locatie van Mesa Sport, waar de Schiedamse ooit haar carrière begon. De actie leverde 4000 euro op.

Cricket-talenten naar Kaapstad

Excelsior’20-jeugdspelers Jelle Blankestijn en (nieuwkomer) Samir Butt maken deel uit van Oranje U18, dat nu in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad is voor een trainingsstage. Ook worden vier oefenwedstrijden gespeeld. De eerste werd met 12 runs verloren van Wynberg Boys School. De trip maakt deel uit van de voorbereiding op het WK-kwalificatietoernooi in augustus.

Excelsior20 en Hermes spelen oefenwedstrijd

In aanloop nar de competitiestart op zaterdag april oefen Excelsior’20 tweemaal. Eerst op zaterdag 8 april in Utrecht tegen Kampong en een week later (waarschijnlijk op Thurlede) tegen hermes DVS.

Nexus blijft winnen

Na twee weken pauze heeft Nexus de draad met 8-15 winst op laagvlieger DSO/K weer opgepakt. De afstand met koploper Movado, dat zaterdag 1 april nog naar Schiedam komt, blijft daardoor twee punten en te achterhalen..

Loting VR/Fidus Cup

De loting voor de achtste finale van VR/Fidus Cup leverde KethelSpaland een thuiswedstrijd op. De tegenstander wordt de winnaar van de op 14 maart nog te spelen derde ronde-wedstrijd BVCB-Hermes DVS. 

Bart-Jan Collenburg ook actief voor KNCB

HC Schiedam-trainer Bart-Jan van Collenburg heeft er een ‘baantje’ bij. Hij gaat zich namens de cricketbond bezig houden met de promotie van cricket in de regio Zuid. Cricket is geen vreemd terrein voor de hockey-trainer. Hij speelde bij Hermes DVS, Asvion en Excelsior’20.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30: OHVV-HBSS, KethelSpaland=Meeuwenplaat, Vierpolders-Excelsior’20, Egelantier Boys-Hermes DVS, SVV-GLZ/Delfshaven, Overschie-PPSC (15.00).

Zon(14.00): VFC-Victoria’03.

Dins: BVCB-Hermes DVS (20.00 Fidus Cup)

ZAALVOETBAL: woens Overschie 3-KethelSpaland; maan HBSS-Westland 2.

BASKETBAL: zat Divine 2-Juventus(h).

HANDBAL: zat Raamsdonksveer-Ventura(d), Groene Ster-Ventura(h), Groenoordhal 20.10 DWS-Hurry Up 2(h); zon Feyenoord-DWS(d).

HOCKEY: zon Forescate-Schiedam(h), Harga 12.45 Schiedam-Eindhoven(d).

HONKBAL (oefen): zon Bijdorp 14.00 Schiedam-Nieuw Vennep Flyers.

KORFBAL; zat Margriethal 15.10 Nexus-Atlas.