KethelSpaland zet titel uit het hoofd

Sport

KethelSpaland heeft zijn zinnen, na het uit zicht raken van het kampioenschap, gezet op een periode, die alsnog promotie naar de tweede klas kan opleveren. Tegen stadgenoot Excelsior’20 werd de weg naar de nacompetitie voortgezet met een driepunter.

“Al na de verlies tegen HBSS was het duidelijk, dat een kampioenschap er niet meer in zit”, beseft Glenn van Troost, die zaterdag de aanvoerdersband droeg. “Daar moet je je dan maar bij neerleggen en inzetten op de drie plekken eronder. Die vallen ook in de prijzen”. Dat is iets waarop de KS-gemeenschap na de magere competitiestart, al eigenlijk niet meer rekende. Van Troost wijst op aanloopproblemen. Zo maakte hij met zijn zondagmaatjes de overstap naar de zaterdag en dus naar een hogere klasse. “Het mixen van de twee selecties liep niet meteen gesmeerd”. Voor veel van de zondagvoetvallers was de tweede klas toch van een hoger niveau dan ze gewend waren 

TOPSCORER

1. Hermes DVS 67

2. HBSS 48

3. DVO’32 40

“Zelf had ik er niet zoveel moeite mee en kom er zelfs meer tot mijn recht.”. Alleen vergde het tijd om alle radertjes gesmeerd te laten lopen. “Als je dan na vijf potjes pas twee punten hebt, slaat de twijfel toe en pak je op zaterdag wat minder vrolijk en met het idee we-gaan-toch-niet-weer-verliezen de tas. We probeerden in die tijd te veel te voetballen. Nu nemen we minder risico en hanteren een systeem, dat beter bij ons past. En nog spelen we soms een mindere wedstrijd, maar weten met een beetje geluk alsnog de punten te pakken. Zonder geluk vaart niemand wel, toch?”