Prince, 1992
Prince, 1992 (Foto: Rob Verhorst)

Expositie Dutch Master Rob Verhorst

Uitgaan

Een overzichtstentoonstelling met het werk van de Rotterdamse jazz- en popfotograaf die ruim 40.000 beelden in stock heeft bij Getty Images.

Als vierde in de reeks tentoonstellingen met werk van belangrijke Nederlandse muziekfotografen toont de Stichting Tone & Image het werk van Rob Verhorst (1952) die meer dan veertig jaar voor dagbladen en muziekmagazines gewerkt heeft. De tentoonstelling in de Tone & Image Gallery in het Art Centre Schiedam is geopend op 5 maart in aanwezigheid van de fotograaf. De expositie is te zien tot en met 2 april. Verhorst fotografeerde Prince 18 keer. Uit de grote hoeveelheid opnamen stelde hij een boek met zijn foto’s samen. Ook Pink Floyd loopt als een rode draad door de carrière van Verhorst. Dus is er ook het boek Pink Floyd - The Rob Verhorst Archives. Op dit moment werk hij aan een boek met foto’s van David Bowie.
Rob heeft volgens vakgenoten een neusje voor het juiste moment en daarom zijn zijn opnamen over de hele wereld gewild. Bovendien heeft hij in de meer dan 40 jaar professionele fotografie een speciale band opgebouwd met verschillende sterren. Zijn in de tentoonstelling opgenomen beelden van Mick Jagger en Jeff Beck in de Wisseloord Studio’s in Hilversum spreken in dat kader boekdelen.
De Stichting Tone & Image is opgericht om bijzondere fototentoonstellingen, met de nadruk op muziekfotografie, te organiseren in een nieuw kunstcentrum in het oude postkantoor van Schiedam. Naast het organiseren van tentoonstellingen beheert de stichting ook muziekfoto-archieven, wordt research gedaan naar historisch fotomateriaal en worden lezingen en cursussen gegeven. De stichting heeft Peter de Raaf (V!Ps International Art Galeries) en Wim van Zon (Music Inspired Art) gevraagd de programma-invulling te verzorgen. Voor 2023 staat een reeks tentoonstellingen onder de titel Dutch Masters op het programma, het zijn fototentoonstellingen die een overzicht tonen van het werk van belangrijke Neerlandse muziekfotografen. In de zomer van 2023 organiseert de stichting ook de tentoonstelling Zwerfstenen die parallel loopt aan de Rolling Stones-tentoonstelling in het Groninger Museum.
De Tone & Image Gallery is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Op zondag 12 maart wordt het Art Centre Schiedam officieel geopend. Die middag zijn zowel de tentoonstelling The Who Slaat Terug! Als Dutch Masters 4 te bezoeken en wordt er extra uitleg over de tentoonstellingen gegeven. Tone & Image is gevestigd in de Lange Nieuwstraat 191 in Schiedam.