Locoburgemeester Antoinette Laan feliciteert 101-jarige mevrouw Van Eijk-Klapwijk, en overhandigt haar een prachtig boeket bloemen.
Locoburgemeester Antoinette Laan feliciteert 101-jarige mevrouw Van Eijk-Klapwijk, en overhandigt haar een prachtig boeket bloemen. (Foto: Marius Schinkel)

Mevrouw Van Eijk-Klapwijk 101 jaar

Algemeen

Johanna (Annie) Klapwijk wordt op 22 februari 1922 geboren in Overschie. 101 jaar later feliciteert locoburgemeester Antoinette Laan haar in Schiedam met haar verjaardag, en overhandigt haar een prachtig boeket bloemen.

Door Kathy Huitema

Mevrouw Van Eijk vierde haar honderdste verjaardag nog in Rotterdam. In deze gemeente is het niet de gewoonte dat de burgemeester eeuwelingen bezoekt. Dit in tegenstelling tot Schiedam. Burgemeester Cor Lamers was echter op vakantie. Daarom bezocht locoburgemeester Antoinette Laan de jarige mevrouw van Eijk. 

“Het was voor mij de eerste keer, en meteen een ontzettend leuke ervaring. Mevrouw Van Eijk was erg verrast door mijn bezoek. Ze zei: ‘Ik dacht dat de burgemeester zou komen en u bent een vrouw, dat hebt u goed gedaan!” 

Het bezoek was kort, maar gezellig. De dochters van mevrouw Van Eijk hadden gezorgd voor een kopje koffie, gebak, en een lekker koekje. Het was een feestelijk moment.