Tweede seizoen van Church Connect

Na drie succesvolle avonden hebben kerken in postcodegebied 010 besloten tot een tweede seizoen van Church Connect.
In reactie op de verminderde kerkelijke betrokkenheid onder jongeren, die door de coronacrisis flink werd verergerd, hebben deze kerken vorig jaar de handen ineen geslagen en het initiatief Church Connect gelanceerd: drie keer een gezellige, interactieve bijeenkomst met een bijzondere spreker, lekker eten en veel ruimte voor onderlinge ontmoeting. Speciaal voor jongeren.
En die opzet is goed bevallen. Mede-initiatiefnemer Pieter Dirk Dekker: ‘Toen wij vorig jaar begonnen, was het maar de vraag of er interesse zou zijn. Maar elke keer was er een grote groep jongeren, steeds ook met verschillende kerkelijke achtergronden. Zo verbindt Church Connect niet alleen de jongeren onderling en met de kerk, maar ook de kerken onderling.'
Op 12 maart om 17.00 uur is de eerste editie van Church Connect in het tweede seizoen. Ditmaal zal Dorimieke van den Dool, zelf betrokken bij een kerk in Rotterdam Overschie, als gastvrouw optreden: ‘Soms denk je alleen te staan als christen. Daarom kijk ik enorm uit naar Church Connect: het is een prachtige kans om bekende en onbekende christelijke jongeren uit 010 te ontmoeten.
Zo zal Maaike Harmsen, politica, theoloog en auteur van het boek Dank God voor techniek, met de jongeren in gesprek gaan over werk en christen-zijn: wat is nu echt goed werk? Speelt het christelijk geloof daar een rol in? En hoe men van betekenis zijn?
De bijeenkomst vindt plaats in de NGK Schiedam, Westvest 30. Alle jongeren (15-25 jaar) uit 010 zijn welkom - aanmelden is niet nodig.