vrijdag 10 maart tot vrijdag 31 maart

Workshops “Grip op je Money"

Week van het geld: vier workshops “Grip op je Money” Vrijdag 10 maart van 10 – 12 uur geeft Humanitas NWN in de 5Molens, Nieuwe Damlaan 818, de eerste workshop “Grip op je Money” in het kader van de Week van het Geld, of, in dit geval de Maand van het Geld. In vier keer, 10, 17, 24 en 31 maart komen verschillende onderwerpen aan de orde. De workshops worden georganiseerd in samenwerking met Vitamine G, waarin durven praten over geldzorgen en hoe je geldzorgen kunt voorkomen centraal staat. Aanmelden kan bij Amrieta of Frits, 010 599 1999.

zondag 12 maart tot zondag 2 april

Wereldboom. De Plantage Plataan bestaat 10 jaar

Recht tegenover het nieuwe Art Centre Schiedam staat een monumentale oosterse plataan. In maart is het tien jaar geleden dat deze mooie boom is uitgeroepen tot Wereldboom met de naam 'Plantage Plataan'. Een Wereldboom is een boom die de kans krijgt om 'Oeroud' te worden. Dat lukt alleen als omwonenden zich inzetten voor de boom. En zo verbindt de Wereldboom mensen rondom zich. In de expositie 'Wereldboom' viert KunstWerkt samen met de omwonenden dit jubileum. Een feestelijke expositie met veel bomen. De expositie is de start van een jaar vol activiteiten rond de boom, georganiseerd door de Plantage-bewoners. Met werk van een groot aantal deelnemers van KunstWerkt en gasten. AGENDA zo 12 mrt, 14:00 uur opening Art Centre Schiedam. Officiële opening Art Centre Schiedam door Anne de Haij, directeur Stedelijk Museum Schiedam. Diverse feestelijke activiteiten bij de drie locaties: Gallery Tone & Image, KunstWerkt en Art Studio Voûte. zo 12 mrt, 15:30 opening 'Wereldboom'. Opening expositie Wereldboom door initiator Aldo Hoeben en Arjen Baas, voorzitter van st. KunstWerkt. Tevens aftrap van het project 'Jaar van de Boom', een initiatief van bewonersvereniging De Plantage. zo 19 mrt, 14:00jubileum 'Plantage Plataan'. De 'Plantage Plataan' viert zijn 10-jarig jubileum. Met een speech door Huib Sneep over Wereldbomen. Bij mooi weer high tea in het park. Aansluitend onthulling 'Bladspiegels in het gras', een participatieproject van Yvon Koopman. zo 2 apr, 15:30 uur finissage 'Wereldboom'.

vrijdag 17 maart

Na 10 jaar nog 1 keertje de Disco & Dance Night

De Disco & Dance Night kent een mooie traditie met 10 jaar lang uitverkochte zalen zoals de Korenbeurs, Theater a/d Schie en natuurlijk sinds 2015 De Grote of sint Janskerk. Alleen daarom wordt 17 maart 2023 een avond voor in de boeken, want het wordt de laatste Disco & Dance Night die Crévor Events zal organiseren. Nog 1 keertje lekker Disco & Dance muziek van vroeger tot nu. Nog 1 keertje zal het enthousiaste team van Crévor Events je welkom heten en je een onbezorgde avond geven. Nog 1 keertje maken we van het oudste stenen gebouw van Schiedam een uniek danspaleis. Ook deze keer worden de eerste gasten welkom geheten met een welkomstdrankje. Kijk voor meer informatie op www.crevorents.nl

vrijdag 17 maart en zaterdag 18 maart

Rommelmarkt voor Schiedamse stichting 'Net niet genoeg'

Na de afgelopen jaren rommelmarkten gehouden te hebben voor een weeshuis voor Roma-kinderen in Roemenië en het realiseren van een waterput in Benin, zetten gemeenteleden van de NGK-kerk aan de Westvest 30 zich met een rommelmarkt in voor de Schiedamse stichting 'Net niet genoeg'! De doelstelling van de stichting is om Schiedammers die financieel "net niet genoeg hebben” of anderszins hulpbehoevend zijn, net dat beetje extra te geven, waar zij door hun persoonlijke situatie geen mogelijkheid toe hebben. Daarnaast draagt de stichting graag bij aan de circulaire maatschappij. De te houden rommelmarkt is daar een mooi voorbeeld van. Alle opbrengsten zullen naar het doel van de stichting gaan. Datum: 17 maart van 17-20 uur 18 maart van 10-15 uur, locatie: kerkgebouw Westvest 30, www.ngkschiedam.nl. Info: www.netnietgenoeg.nl

zaterdag 18 maart

Zorgzaam Samenwonen in Schiedam

Op 18 maart houdt de kopgroep van het wooninitiatief Zorgzaam Samenwonen in Schiedam een bijeenkomst voor geïnteresseerden georganiseerd. De groep legt uit wat voor hen zorgzaam samenwonen inhoudt en wil graag horen wat anderen zoeken op het gebied van wonen met anderen. Meer weten of aanmelden? Mail naar zorgzaamsamenwonenis@gmail.com. De groep is ook te volgen via Facebook. Zorgzaam Samenwonen in Schiedam is een groep die graag collectief met anderen wil gaan wonen. Samen met verschillende leeftijden en huishoudsamenstelling om zo van betekenis te kunnen zijn voor elkaar en de buurt om eigen regie te kunnen houden. Waar duurzaamheid belangrijk is net als omkijken naar elkaar. De groep is in de opstartfase en wil graag andere geïnteresseerden bijpraten en horen. Op 18 maart is er daarom een samenkomen georganiseerd in Schiedam west van 14 -16 uur om plannen, ideeën, wensen uit te wisselen over hoe zorgzaam samenwonen met balans tussen privacy en samen eruit kan zien. Alle leeftijden zijn welkom. Aanmelden is fijn en kan door een mail te sturen naar zorgzaamsamenwonenis@gmail.com.