Korenbeurs Schiedam
Korenbeurs Schiedam (Foto: Facebook bibliotheek)

Muzikale verhalen in de Bieb: The Lasses

Het muziekduo The Lasses geeft een speciaal concert in de bibliotheek in de Korenbeurs op donderdag 16 maart. Vanaf 20.00 uur zullen Keltische klanken het atrium vullen, waarbij boeken de speciale inspiratiebron waren voor de songs. De toegang is deze avond gratis.

Ben je ook zo gek op alles wat te maken heeft met Ierland en het Verenigd Koninkrijk? Een ouderwetse detective, een magisch spookverhaal, een historische ridderroman of een romantisch gedicht? Sophie en Margot van 'The Lasses' lezen niets liever. Normaal touren 'The Lasses' de hele wereld over met hun bijzondere tweestemmige interpretaties van Keltische folkballades. Nu trekken ze langs de Nederlandse bibliotheken met een speciaal programma, waarbij ze combinaties maken tussen hun muziek en hun favoriete boeken.
Murder ballads en detectives, folkballades en historische romans, liedjes over touren en reisverhalen; iedereen die houdt van lezen en muziek zal een mooie avond beleven. Bezoekers gaan vast en zeker geïnspireerd met een hele stapel nieuwe leestips naar huis. De zangeressen Sophie Janna en Margot Merah werken momenteel aan hun vijfde album, waarvoor ze diep in het folkrepertoire duiken. Hun vorige album Undone (2019), met zowel eigen nummers als traditionele folk, mochten ze presenteren bij Vrije Geluiden op NPO1. Het Vlaamse daMusic noemde Undone het ‘folkalbum van het jaar'.

Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. Entree: gratis, wel reserveren via de website van de bibliotheek: www.debibliotheekschiedam.nl.