Lange Voorhout krijgt slavernij- monument

Den Haag krijgt een slavernijmonument. Het herdenkingsmonument voor het trans-Atlantische slavernijverleden en de Caribische slavernij komt te staan op het Lange Voorhout. Het nog te realiseren monument moet leiden tot de gezamenlijke erkenning en bewustwording van het Trans-Atlantische slavernijverleden ten tijde van het koloniale Nederlandse bestuur. "Het monument is een mooie volgende stap op de lange weg die we nog met elkaar moeten afleggen naar verwerking en herstel. Zo gaan we verder, stap voor stap, en met elkaar. Totdat het koloniale verleden deel uitmaakt van het Haagse collectieve geheugen”, aldus wethouder Mariëlle Vavier.

Japanse Tuin gaat weer open

De Japanse Tuin in park Clingendael gaat binnenkort weer open. Van zaterdag 29 april tot en met zondag 11 juni is de tuin elke dag van 9.00 tot 20.00 uur te bezoeken. Om de kwetsbare beplanting te beschermen is de tuin slechts beperkt geopend. Het is daarom ook belangrijk om op de paden te blijven. Honden, buggy's en scootmobielen zijn niet toegestaan. Voor rolstoelgebruikers is er een aparte ingang en route door de tuin. Bij slecht weer en harde regenval kan het zijn dat de tuin tijdelijk wordt gesloten.

Duinenmars

De 71ste Duinenmars gaat op zaterdag 1 en zondag 2 april van start. De deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden: 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. In voorgaande jaren namen ongeveer 15.000 wandelaars deel aan de Duinenmars. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats aan de Machiel Vrijenhoeklaan in Kijkduin. Op het terrein zijn diverse tentjes, het scoutingmuseum en de Scout Shop.  Inschrijven kan via de website duinenmars.nl of op de dag zelf.