300 kleuters deden mee aan de Giga Kangoeroedag op het veld van korfbalvereniging Die Haghe.
300 kleuters deden mee aan de Giga Kangoeroedag op het veld van korfbalvereniging Die Haghe. (Foto: pr)

Veld vol kangoeroes bij Die Haghe

Het veld van korfbalvereniging Die Haghe was onlangs gevuld met honderden enthousiaste ‘kangoeroes’ die kwamen spelen op de Giga Kangoeroedag. De organisatie was in handen van de Teamplayers: sportstudenten van de Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan.

Er werd gerend, gesprongen, tikkertje gedaan, met hoepels gerold en vooral heel veel plezier gemaakt met mooie materialen. De Giga Kangoeroedag werd afgetrapt met een giga-dans met zijn allen. De stemming zat er meteen goed in bij de ruim 300 kleinste leerlingen van CB Leyenburg, De Ark en KC Helen Parkhurst. Vervolgens gingen de kinderen in groepjes langs talloze leuke spelletjes, die werden begeleid door eerstejaars studenten van Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen.

De Teamplayers willen met dit soort initiatieven kinderen uit groep 1 en 2 van de Haagse basisscholen lekker laten bewegen. Dit Teamplayersproject is onderdeel van een groter project van de stichting The Hague Korfbal Masters, gefinancierd door de Gemeente Den Haag, fonds 1818, Het Haags Groene Kruisfonds en de korfbalverenigingen. Dit schooljaar willen de Teamplayers bijna 9.000 kleuters bereiken door het organiseren van 10 Giga Kangoeroedagen en het geven van clinics op 63 scholen. Hierbij werken ze nauw samen met de Haagse scholen, wijkpartijen en korfbalverenigingen zoals Die Haghe. Tegelijkertijd leren de studenten een hoop over hun toekomstige beroepspraktijk, dus iedereen wint!
De Giga Kangoeroedag wordt georganiseerd ter promotie van de KangoeroeKLUP. Bij korfbalvereniging Die Haghe trainen de kinderen van De KangoeroeKLUP elke zaterdagochtend om 10 uur. Samen maken ze veel plezier en werken tegelijkertijd aan hun motoriek, zodat de kinderen met een stevig fundament een leven lang kunnen sporten en bewegen.
Meer weten over de Kangoeroeclub bij Die Haghe? Kijk op de webstie www.diehaghe.nl/kangaroe-club of mail naar: meedoen@diehaghe.nl