Groen licht voor WarmtelinQ

Er is groen licht voor het plan voor de warmtetransportleiding ‘WarmtelinQ’ tussen Vlaardingen en Den Haag. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft alle bezwaren ongegrond verklaard tegen het zogenoemde inpassingsplan van de provincie Zuid-Holland en de omgevingsvergunning voor de aanleg ervan. Het inpassingsplan en de omgevingsvergunning maken de aanleg mogelijk van een warmtetransportleiding tussen Vlaardingen en Den Haag. Het project wordt WarmtelinQ genoemd. De leiding transporteert restwarmte uit de Rotterdamse haven naar het stedelijk gebied in de regio Vlaardingen-Den Haag. Het beginpunt is in Vlaardingen. Het eindpunt is de Uniper-centrale in Den Haag. Daar sluit de warmtetransportleiding aan op het bestaande warmtenet van Den Haag. De leiding doorkruist Vlaardingen, Schiedam, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk en Den Haag.

Inzameling kinderfietsen

De gemeente zamelt tot en met 30 juni gebruikte kinderfietsen voor het Kinderfietsenplan van de ANWB. De fietsen kunnen worden ingeleverd bij 1 van de 11 inzamelpunten in Den Haag. Kijk voor adressen op www.denhaagfietst.nl. Alle soorten fietsen met wielmaten tot en met 28 inch zijn welkom. Stichting Leren Doen knapt de fietsen op. Daarna gaan ze via basisscholen naar kinderen waarvan de ouders geen geld hebben om een fiets aan te schaffen. Middelbare scholieren kunnen een fiets aanvragen bij Stichting Leergeld.

Wie verdient de Piet Vink-prijs?

Vrijwilligersprojecten of -initiatieven die belangrijk zijn voor de Haagse samenleving en waarbij bewoners zijn betrokken, kunnen in aanmerking komen voor de Piet Vink-prijs. De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks deze prijs, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink (1927-2002), uit. Het winnende project ontvangt 4.500 euro. Aanmelden van een project of initiatief kan tot 19 september. Dit kan bij de Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden p/a Griffie Gemeenteraad, Postbus 19157; 2500 CD Den Haag t.a.v. Mw. J. van der Salm. Of per e-mail: jolanda.vandersalm@denhaag.nl