De Hongaarse Natalia Szabanin won vorig seizoen.
De Hongaarse Natalia Szabanin won vorig seizoen. (Foto: PR)

Toptennis in de Rhijenhof

Van maandag 3 juli tot en met zondag 9 juli is Sportcentrum De Rhijenhof wederom het decor voor het ITF The Hague-toernooi.

Het is één van de vier internationale ITF-toernooien die in de zomer in Nederland worden gehouden. Naast Alkmaar (week 26), Amstelveen (week 28) en Eindhoven (week 31) doet het mondiale toptennis dus ook Den Haag aan.
Het prijzengeld bij de dames is van $25.000 dollar verhoogd naar $40.000 dollar. Dat maakt het voor spelers met een hogere ranking interessanter om zich in te schrijven. Bij de mannen blijft het prijzengeld op $25.000 dollar staan.
Toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk is trots dat hij met Stichting Burgersdijk Toptennis voor de vijfde keer het toernooi kan organiseren: "Het past perfect in de ambitie van Stichting Burgersdijk Toptennis om in samenwerking met Sportcentrum De Rhijenhof talentvolle tennissers op te leiden. Daar is het toernooi uitermate geschikt voor, het biedt talenten namelijk de kans om ervaring op te doen. We gaan er ook dit jaar weer met zijn allen een groot feest van maken.”
In 2022 kende het ITF The Hague een deelnemersveld met veel verschillende nationaliteiten. Bij de dames trok de Hongaarse Natalia Szabanin aan het langste eind en in de finale bij de mannen won Daniel Rincon uit Spanje. Twee talentvolle spelers die inmiddels beiden de top 300 van de wereld hebben bereikt.