Opening van de jongerenhub  Block33 in een voormalige fietsenwinkel in de Van Baerlestraat.
Opening van de jongerenhub Block33 in een voormalige fietsenwinkel in de Van Baerlestraat. (Foto: Henriette Guest)

Block 33 officieel geopend: plek voor en door jongeren in Moerwijk

Algemeen

Een plek voor en door jongeren in Moerwijk, waar ze elkaar niet alleen kunnen ontmoeten maar ook kunnen werken aan hun toekomst. Dat is gecreëerd in een voormalig fietsenwinkel aan de Van Baerlestraat. Zaterdag 18 februari werd de jongerenhub tijdens het open huis officieel geopend met de onthulling van de naam: Block 33. 

De jongeren bedachten de naam zelf. “we kozen voor ‘block’ omdat dit staat voor bouwsteen. We bouwen hier aan onze toekomst. En 33 is afgeleid van de postcode.” Tijdens het open huis, dat goed werd bezocht, onthulden de jongeren samen met wethouder Martijn Balster de naam: Block 33. 

Onder begeleiding van Ezra Immanuel van bureau Miles volgden jongeren een aantal workshops en gingen daarna aan de slag met het ontwerpen van een bijpassend logo. Het stoere logo siert nu de gevel en binnenkort ook de ramen van het pand. 

Veel jongeren zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de invulling van het pand aan de Van Baerlestraat in Moerwijk. Op hun wensenlijstje stond onder andere een plek om elkaar te ontmoeten en ondersteuning bij het maken van huiswerk, maar ook het starten van een eigen onderneming. Bezoekers konden zaterdag kennismaken met de vele initiatieven die het pand al rijk is. Martijn Balster vindt het fantastisch hoe jongeren hebben meegedacht over de invulling van dit pand. “Werken aan je toekomst of gewoon even ontspannen, Block 33 is echt een plek voor én door jongeren. Daar ben ik heel trots op!”  En iedereen is welkom!