D66 vreest chaos na vertrek GoSharing

Sinds twee weken zijn de deelscooters van GoSharing niet meer beschikbaar in Den Haag. D66-raadslid Peter Mekers vreest dat dit tot chaos kan leiden. Niet alleen gebruiken duizenden Hagenaars elke dag een deelscooter, naar het bedrijf leverde ook de nodige parkeercoaches in Scheveningen.

"Doordat de deelscooters van GoSharing plotseling bijna allemaal zijn verdwenen hebben inwoners minder kansen om zich duurzaam te verplaatsen door onze mooie stad” stelt Mekers die dit betreurt. Maar wat hem misscien nog wel meer zorgen baart, is dat meer leverde dan alleen scooters. Het bedrijf leverde ook de broodnodige parkeercoaches op het Scheveningse strand. "Deze coaches helpen parkeerchaos voorkomen en minder coaches betekent meer problemen op Scheveningen”, aldus Mekers. 

Deelscooters moeten door de hele stad beschikbaar zijn

Mekers vindt dat het bij afsluiten van nieuwe contracten met aanbieders voortaan anders moet. "Nu is niet elke deelscooter overal in de stad verkrijgbaar. Sommige wijken sterven ervan, terwijl andere wijken verboden gebied zijn”, ziet Mekers. "Maar iedereen moet de vrijheid en kansen hebben om zich te verplaatsen door de stad.” Het raadslid wil daarom dat het college gaat kijken of er in nieuwe contracten kan worden opgenomen dat deelscooters door de hele stad beschikbaar zijn. Mekers: "Laten we ervoor zorgen dat iedere inwoner van Den Haag gebruik kan maken van deelvervoer, ongeacht in welke wijk je woont.”