Afbeelding
(Foto: gemeente Den Haag)

Trots

Of u nu meedoet aan het Wateringse Veld Loopfestijn, juicht voor ADO of luistert naar muziek van Golden Earring, bekend tot ver buiten de grenzen van Den Haag: het is allemaal onlosmakelijk verbonden met Escamp. Dat geldt ook voor boomgaard de Uithof, voor Musicon én voor iedereen die ik vorige week sprak bij de stadsdeelontmoeting in Parkoers.  
Het college van burgemeester en wethouders was te gast in Escamp om bewoners en organisaties uit Wateringse Veld, het Zuiderpark, Rustenburg Oostbroek, de Uithof en Leyenburg te ontmoeten. We luisterden naar hun zorgen en adviezen. Bijvoorbeeld over parkeren en de leefbaarheid die in sommige wijken onder druk staat. Jan van buurtboerderij De Nijkamphoeve vertelde over hoeveel bewoners genieten van de dieren. Ook het belang van ontmoetingsplekken en het goed onderhouden van het Zuiderpark, het Central Park van Den Haag, kwamen ter sprake.
Veel mooie verhalen. Vrijwilligers die zich inzetten voor diezelfde buurtboerderij en actieve bewoners die klaarstaan voor hun wijk, zoals de mensen van BORO. En kent u ‘Eetbaar Park’ al, een plek in het Zuiderpark waar interessante workshops worden gegeven? Het zijn slechts een paar voorbeelden, maar wat ben ik trots op dit stadsdeel!

'Het is heel waardevol dat u meedenkt over de plannen voor uw wijk'

Op 4 april komt het college opnieuw, dan bezoeken we Zuidwest. Meer informatie daarover volgt nog, maar ik kijk er naar uit. Het is heel waardevol dat u meedenkt over de plannen voor uw wijk en stadsdeel. Zo blijven we met elkaar bouwen aan een stad die tegen een stootje kan.
Bouwen doen de jongeren van het jongerenbuurthuis aan de Van Baerlestraat ook. Aan hun toekomst. Geweldig hoe zij zelf hebben meegedacht en dit hebben verwerkt in de nieuwe naam van de ontmoetingsplek: ‘Block 33', waarbij Block staat voor bouwsteen en 33 verwijst naar Moerwijk. Jongeren leren hier ondernemen, er is huiswerkbegeleiding, maar gewoon even ontspannen kan ook. Echt een plek voor én door jongeren dus.
Hetzelfde geldt voor jeugdhonk ‘Ons Pandje', dat vorige week werd geopend. Er waren graffiti workshops, er werd een quiz gedaan en de jongeren leerden mij iets over rappen. Maar nog belangrijker is dat jongeren als Eren, Marwan, Bilal, Civan en Ibrahim onmisbaar zijn voor de wijk. Ontzettend mooi om te zien hoe zij zich inzetten voor Ons Pandje, daar kan iedereen wat van leren. Daarom kregen zij een Zuidwest-speldje uitgereikt. Jongens, jullie zijn echt Zuidwest op z'n best!