Hans Meurs (links) en wethouder Robert van Asten (rechts) openen officieel het informatiecentrum.
Hans Meurs (links) en wethouder Robert van Asten (rechts) openen officieel het informatiecentrum. (Foto: pr)

Informatiecentrum geopend: 'Binckhorst wordt prachtig, dat willen we laten zien'

Het informatiecentrum Binckhorst is vrijdag feestelijk geopend door wethouder Robert van Asten (Stedelijke Ontwikkeling) en Hans Meurs (CEO VORM) namens de gezamenlijke ontwikkelende partijen verenigd in We Think Binck. Hier worden informatie- en participatiebijeenkomsten gehouden en kunnen bewoners, ondernemers en iedereen die geïnteresseerd is of vragen heeft over de gebiedsontwikkeling en de bouwprojecten, wekelijks terecht.

Het nieuwe informatiecentrum huist op de begane grond van hetzelfde pand als het voormalige Trefpunt Rotterdamsebaan. Er is hard gewerkt om deze plek geschikt te maken en in te richten, waarbij het net als in de Binckhorst zelf een stoer karakter met een rauw randje heeft gekregen. Ook is er een bijzonder Street Art kunstwerk te bewonderen, gemaakt door het Zuid-Afrikaanse kunstenaarsduo StudioZEPA. Zij hebben ook al andere werken in de Binckhorst gemaakt, onder andere in de Fokkerhaven.

Transformatie

De komende jaren verandert de Binckhorst in een gebied waar wonen, werken en ontspannen samenkomen. Hier verrijst een groene en waterrijke stadswijk die haar originele industriële karakter behoudt. Er is ruimte voor startups, maar ook voor de creatieve industrie en ondernemerschap. De Binckhorst heeft inmiddels zo’n 800 woningen en huisvest meer dan 1000 bedrijven. In de eerste fase worden er 5.000 woningen in de Binckhorst gerealiseerd.

In gesprek gaan

Wethouder Van Asten onderstreept het belang van dit centrum: "Als je een gebied als de Binckhorst ontwikkelt moet je een plek in de wijk hebben waar mensen terecht kunnen. Niet alleen voor informatie, maar ook om met elkaar en met de ontwikkelaars hier in gesprek te gaan. Dit informatiecentrum is nog ‘work-in-progress', net als de Binckhorst zelf. Ze groeien de komende jaren samen verder.”

Hans Meurs (CEO VORM): "Wij kennen de Binckhorst erg goed en weten dat de Binckhorst nu al een leuk gebied is, waar gewerkt wordt, waar je kunt wonen én waar nu al veel te beleven is. Maar ook de toekomst van de Binckhorst wordt duurzaam, groen en prachtig en dat willen we graag aan alle bewoners en belangstellenden laten zien.”
Het informatiecentrum is voorlopig iedere woensdag van 12.00 tot 16.00 uur geopend. Meer informatie over de ontwikkelingen in de Binckhorst is via de website van de gemeente te vinden en via www.binckhorst-denhaag.com.