Wethouder Saskia Bruines knipt onder grote belangstelling het lint door.
Wethouder Saskia Bruines knipt onder grote belangstelling het lint door. (Foto: Jan van Es)

Podium in Bibliotheek Ypenburg feestelijk geopend

Wethouder Saskia Bruines heeft donderdag 16 maart onder grote belangstelling het nieuwe podium in bibliotheek Ypenburg geopend. Samen met Sam Hermans, directeur van de bibliotheek Den Haag en het Haags Gemeentearchief, knipte ze het rode lint door. 

In haar openingstoespraak benadrukte wethouder Saskia Bruines het belang van het nieuwe podium. Bibliotheek Ypenburg is samen met Bibliotheek Leidschenveen één van de acht Cultuurankers van de stad. Omdat het stadsdeel geen theater heeft, bieden de bibliotheken een divers cultureel programma aan. Voor het nieuwe podium was extra budget beschikbaar vanuit het programma onderwijs en cultuur. 

Talenten

Het zal worden ingezet als een plek waar buurtbewoners hun talenten kunnen ontdekken en ontplooien. Wethouder Bruines liet tijdens haar toespraak  weten trots te zijn op de verbeterde podiumfunctie en de manier waarop dit heeft geresulteerd in een toegankelijke, open plek voor bewoners. 

Iva Wonder, finalist van SBS6-programma The Tribute,  wijdde deze avond het nieuwe talentenpodium in. Hij trakteerde alle bezoekers op een show over een van de meest unieke persoonlijkheden uit de muziekwereld, Stevie Wonder. In zijn ‘Ode aan Stevie Wonder’ beschreef Iva de bijzondere muzikale levensweg van deze legendarische muzikant in muziek en verhaal. Het publiek genoot zichtbaar van alle grote hits die voorbijkwamen. 

Meedenken

Bewoners van Ypenburg die zelf iets op het podium willen presenteren of willen meedenken over de invulling van de culturele agenda, kunnen langslopen bij de bibliotheek aan de Schrabber 8 of contact opnemen via de website van de bibliotheek. Op de website staat ook de agenda met voorstellingen.


De Bras start lente met grote voorjaarsschoonmaak!

Elektrische apparaten, klein chemisch afval en ander grofvuil. Bewoners van De Bras hielden grote voorjaarsschoonmaak en leverden al hun overtollige huisraad zaterdag 18 maart in bij de medewerkers van de Haagse Milieu Service (HMS). 

Om het de bewoners van deze wijk in Ypenburg iets makkelijker te maken, hadden bewonersvereniging De Bras, stadsdeelkantoor Leidschenveen-Ypenburg en de gemeente Den Haag hun handen ineen geslagen voor een speciale inzameling. Onder het genot van een lekkere voorjaarszon reden bewoners met de (bak)fiets of auto af en aan bij buurthuis de Yp om hun troep in te leveren. Grofvuil, elektrische apparaten en klein chemisch afval (KCA) leverde men in bij de mannen van HMS. Jong en oud hielp op deze manier de wijk opgeruimd en leefbaar te houden. 

Wie deze actie heeft gemist en toch nog grofvuil kwijt wil, kan voor een afspraak bellen met de grofvuil-lijn 070-3660808 of er zelf één digitaal inplannen via de website www.denhaag.nl/grofvuil.  Grofvuil wordt gratis opgehaald. 

Ook zijn er binnenkort de opruimdagen. Deze zijn op de dinsdagen 11 april en 9 mei bij het Hofbad.  Bewoners kunnen er op die dagen tussen 17.00 en 20.00 uur hun overtollige en afgeschreven spullen afgeven. Wat nog te gebruiken is gaat naar de kringloop,  grofvuil wordt netjes afgevoerd.  


Jouw krant De Posthoorn gaat met de tijd mee!

West Media, uitgever van deze krant, gaat met haar tijd mee. De nieuwste ontwikkeling daarin is de nieuwe stijl van schrijven; met hashtags en emoji's.

Junior Researcher Alex Pril heeft in opdracht van de redactie onderzocht of de huidige schrijfstijl aansluit bij het lezerspubliek. Verrassend genoeg bleek de gemiddelde leeftijd van de lezer veel lager te liggen dan verwacht. Pril adviseert daarom met klem om de schrijfstijl in de krant daarop aan te laten sluiten. De directie heeft dat advies overgenomen en vanaf komende week leest u deze krant in de #NieuweStijl.

Deze nieuwe stijl, ook wel bekend als de TikTok- of Insta-stijl, bestaat uit een aantal belangrijke pijlers:

- Artikelen zijn niet langer dan 140 woorden omdat de lezer anders de aandacht verliest;

- Afkortingen als 'ff' en 'suc6' in plaats van 'even' en succes' worden gebruikt om het leestempo te verhogen;

- Emoji's worden ingezet om teksten kracht bij te zetten;

- @mentions en #hashtags worden ingezet om een dialoog te openen.

De redactie is heel benieuwd naar uw reactie op deze verbeteringen. Laat uw mening voor zaterdag weten via alex.pril@uitgeverijwestmedia.nl.

Afbeelding
Zo komt de nieuwe krant eruit te zien.