Gemeente en woningcorporaties willen woningbouw versnellen

De gemeente Den Haag, woningcorporaties en huurdersorganisaties willen stappen zetten op het gebied van duurzaamheid, zoals het isoleren van woningen, en de woningbouw versnellen. Dat staat in de prestatieafspraken die de gemeente jaarlijks met de Haagse woningcorporaties en huurdersorganisaties maakt over de sociale huurvoorraad.

De ambities voor betaalbare woningbouw, onderhoud, renovatie en verduurzaming zijn groot. Wethouder Martijn Balster (Volkshuisvesting): "Ik ben oprecht heel blij met de inzet van corporaties bij het nastreven van deze doelen. Bewoners merken elke dag de gevolgen van de enorme wooncrisis. Er zijn te weinig woningen en de prijzen buiten de sociale sector zijn hoog. Om dit aan te pakken, is een goede en intensieve samenwerking met de corporaties en huurdersorganisaties ontzettend belangrijk.”
Naast het versnellen van de woningbouw, is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van de prestatieafspraken. Wethouder Arjen Kapteijns (Duurzaamheid): "De energietransitie is een van de meest urgente opgaves voor onze stad. Ik realiseer mij dat het een grote en ingewikkelde operatie is. Met de gemaakte prestatieafspraken leggen we een goede basis. Zo krijgen 1750 Haagse corporatiewoningen in 2023 zonnepanelen. Maar de komende jaren is een verdere versnelling in de verduurzaming en isolatie van de woningen nodig. Samen met onder meer de woningcorporaties gaan wij hier onze schouders onder zetten.”