Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Groeiend personeelstekort kinderopvang heeft ook gevolgen voor andere sectoren

Nieuws

Werkgevers in de kinderopvang hebben in Haaglanden te maken met een groot tekort aan personeel. Dit heeft ook grote gevolgen voor andere sectoren, meldt het UWV. 

In de afgelopen jaren nam het aantal vacatures voor pedagogisch medewerker in de regio Haaglanden toe, van zo’n 100 begin 2020 naar 250 eind 2022, volgens ramingen van UWV. Tegelijkertijd daalde het aantal werkzoekenden in dat beroep van ruim honderd werkzoekenden medio 2020 tot zo’n 40 personen eind april 2023. Dat personeelstekort in de kinderopvang heeft ook consequenties voor andere sectoren. Immers als er niet voldoende kinderopvangplaatsen zijn, kan dat direct invloed hebben op het aantal uren dat ouders kunnen werken. “Alles is met alles verbonden in onze samenleving. Het is een grote winst als de vacatures in de kinderopvang worden vervuld. Want werken er genoeg betrokken medewerkers in de kinderopvang, dan kunnen ouders met een gerust hart naar hun werk. Misschien kunnen ze zelfs een paar uur extra werken”, licht Patricia Ladan, rayonmanager UWV Haaglanden toe. 

Samenwerken

Om iets aan het personeelstekort in de kinderopvang te doen werken UWV, gemeenten, werkgevers, sector en opleiders in Haaglanden samen. Ze proberen werkzoekenden te interesseren en op te leiden. Ook ministeries, SBB en sector ontwikkelen een loopbaanpad via praktijkleren in het mbo. Ladan: “Het UWV zet zich samen met deze partners in Haaglanden in om mensen, die graag met en voor kinderen werken, te interesseren én op te leiden voor een baan in de kinderopvang. Leeftijd speelt hierbij geen rol. Een mooi voorbeeld is iemand van in de 60 die via een leer-werktraject met veel passie in de kinderopvang is gaan werken. Zo maken we én de kandidaat, én de werkgever én werkende ouders blij.”

Geen geschikte kandidaten

Twee derde van de werkgevers in de kinderopvang noemt in een peiling het gebrek aan geschikte kandidaten als één van de belangrijkste oorzaken voor het personeelstekort. Een andere oorzaak die wordt genoemd is het ziekteverzuim in de sector. Oplossingen om het personeelstekort aan te pakken zijn: bevorderen van zij-instroom, terugdringen verzuim en verloop, opzetten combi-banen en inzetten stagiaires.

Bijna gratis kinderopvang

De kabinetsplannen om voor alle werkende ouders de kinderopvang bijna helemaal te vergoeden, zijn met twee jaar uitgesteld. Maar als die worden doorgevoerd, zullen vermoedelijk nog meer ouders een beroep doen op kinderopvang. Alle reden dus om vaart te maken met het opleiden van mensen voor de kinderopvang.